Μιλώντας με τους αυριανούς Δημότες!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 08:33 Μιλώντας με τους αυριανούς Δημότες!

Μια ξεχωριστή και ευχάριστη συνάντηση είχε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος για αρκετή ώρα συναντήθηκε και μίλησε με μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου για το αύριο της πόλης...

Ο Θύμιος Καραΐσκος έμεινε κυριολεκτικά ενθουσιασμένος από τη συνάντηση που είχε με τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι μάλιστα είχαν ζητήσει με επιστολή τους να μιλήσουν με το Δήμαρχο της πόλης.

Δείτε τι αναφέρει ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαμιέων σε ανάρτησή του:

«Ακούγοντας τη γενιά του… μέλλοντός μας!

Μια μοναδική και πολύτιμη εμπειρία ζήσαμε σήμερα στο 1ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο και στο 26ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας, οι μαθητές των οποίων με επιστολή τους, είχαν ζητήσει να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σε θέματα που τους απασχολούν.

Μιλήσαμε για την πόλη μας και απαντήσαμε στις ερωτήσεις και τις απορίες των μικρών μαθητών. Τα παιδιά θέλησαν κυρίως να πληροφορηθούν για θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τους αθλητικούς χώρους, τις παιδικές χαρές, τα πάρκα, τους πεζόδρομους.



Είναι χρέος μας να συζητάμε με τους αυριανούς πολίτες. Πιστεύουμε σε ένα σχολείο δημοκρατικό, που οι ευαισθησίες των μαθητών ακούγονται και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να λένε τις απόψεις τους, τις ιδέες τους και έτσι ενθαρρύνονται να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες. Μια κοινωνία που δίνει αξία στις νέες γενιές και μάλιστα στην καθαρή ματιά των μικρών παιδιών, είναι μια κοινωνία ανοιχτή, μια κοινωνία ανθρωπιάς. Μια κοινωνία χαράς.

Τους ευχαρίστησα για την ευαισθησία που δείχνουν για την πόλη και τους επεσήμανα ότι οι απόψεις τους λαμβάνονται και θα λαμβάνονται υπόψη, καθώς μεγάλο κομμάτι του σχεδιασμού μας τους αφορά.



Με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους δασκάλους όσο και τους γονείς, οι οποίοι με πραγματικό ενδιαφέρον και όρεξη συμβάλλουν ουσιαστικά με δικές τους παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με εμάς, στη διαμόρφωση ενός όμορφου και λειτουργικού περιβάλλοντος ανάπτυξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Φεύγοντας ανανεωμένοι από την επαφή με τα παιδιά, από τη θετική τους ματιά για τη ζωή, τους ευχηθήκαμε καλό και χαρούμενο καλοκαίρι!», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση