Λαμία: Ενημερωτική ημερίδα για δράσεις διαχείρισης προστατευόµενων περιοχών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 10:54 Λαμία: Ενημερωτική ημερίδα για δράσεις διαχείρισης προστατευόµενων περιοχών

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυµού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου σας προσκαλεί σε ενηµερωτική ηµερίδα µε θέµα:

«Διαχειριστικές δράσεις για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας» στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυµού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου για Δράσεις Διαχείρισης Προστατευόµενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων»

του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Υποδοµές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, ώρα 10:30 π.µ.

Τόπος Τεχνών Χώρα, Λελέικα Υπάτης, Λουτρά Υπάτης 350 16

Πρόγραμμα

Στην Ημερίδα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων ομιλίες για τα εξής θέματα:

  • Διερεύνηση της σύγκρουσης του Λύκου (Canis lupus) µε την κτηνοτροφία στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης από τον Δρ. Γιώργο Ηλιόπουλο, Βιολόγο Καλλιστώ Π.Ο.
  • Διερεύνηση της υποβάθµισης της “δια µήκους συνεκτικότητας” του Σπερχειού ποταµού και των παραποτάµων του από τον Δρ. Σταµάτη Ζόγκαρη, Γεωγράφο - Βιολόγο στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
  • Διερεύνηση του πληθυσµού του Ελληνοπυγόστεου (Pungitius hellenicus) στον Σπερχειό ποταµό από τον Δρ. Σταµάτη Ζόγκαρη.
  • Ενίσχυση του τοπικού ενδηµικού φυτικού είδους Veronica oetaea σε λιµνία της Οίτης – Ομιλία από τον Σπυρίδων Οικονοµίδη, Βιολόγο (υποψήφιο διδάκτορα) Τµήµα Βιολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση