Βαιλική Λάζου: Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την εργασία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαΐου 2023 09:45 Βαιλική Λάζου: Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την εργασία

Μήνυμα της Βασιλικής Λάζου, υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Φθιώτιδα, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Έχουν περάσει 137 χρόνια από τη μεγάλη εργατική κινητοποίηση του Σικάγου το 1886 όταν οι εργάτες κατέβηκαν σε απεργία με βασικό αίτημα και σύνθημα τη θέσπιση της 8ωρης εργασίας και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Έκτοτε η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, τιμής και υπόμνησης. Ημέρα μνήμης των εργατικών αγώνων, ημέρα τιμής σε όσους και όσες αγωνίζονται, σε όσους απέναντι στο εγώ προτάσσουν το εμείς, σε όσους πορεύονται στη ζωή με αξίες, με αρχές, με ιδανικά. Πάνω από όλα όμως η Πρωτομαγιά είναι ημέρα υπόμνησης ότι το δίκιο του ο εργαζόμενος το κατακτά με συγκρότηση κοινωνικής συνείδησης, οργάνωση και αγώνα.

Σήμερα, αν και ζούμε στην εποχή που η τεχνολογία παρέχει όλα τα εφόδιά της να δουλεύουμε λιγότερο και αποδοτικότερα, η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με τον αντικοινωνικό νόμο Χατζηδάκη, με την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας, ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, περιοδική απασχόληση και κατάργηση του οκταώρου, μας υπενθυμίζουν ότι τίποτα δεν ειναι αυτονόητο και δεδομένο.  

Ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κατατρώει τις ζωές μας ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτάσσει 5 βασικές αρχές ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με τον κόσμο της εργασίας: Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια και Προοπτική. Πάνω σε αυτές τις αρχές στηρίζονται κοστολογημένα και εφαρμόσιμα μέτρα για την ανάταξη της εργασίας.

Για να φέρουμε τη Δικαιοσύνη Παντού.

 

facebook: ΒασιλικήΛάζου/VasilikiLazou

Instagram: vasiliki_lazou123

Twitter: @vlazou12

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 6977552725

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση