Βασιλική Λάζου: Όχι στην εγκατάλειψη της Δυτικής Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Μαΐου 2023 22:43 Βασιλική Λάζου: Όχι στην εγκατάλειψη της Δυτικής Φθιώτιδας

Της υποψήφιας Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Βασιλικής Λάζου.

Δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση με στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα

Απομόνωση, εγκατάλειψη, μοναξιά και ανασφάλεια για το αύριο, είναι τα αισθήματα των ηλικιωμένων, στην πλειοψηφία τους, κατοίκων των ορεινών χωριών της Δυτικής Φθιώτιδας, αισθήματα που μας εξέφρασαν κατά την διάρκεια της ολοήμερης περιοδείας μας στο Περιβόλι, τα Μάρμαρα, την Ανατολή, την Κολοκυθιά, το Γαρδίκι, τα Πουγκάκια και την Παλαιοβράχα.

Μαζί με μέλη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ του Δήμου Μακρακώμης επισκεφτήκαμε κοινότητες που ερημώνουν το χειμώνα, που αποκλείονται συχνά από τα χιόνια και οι απόμαχοι της ζωής, όσοι έχουν απομείνει σ' αυτές, κατεβαίνουν στη Λαμία ή την Αθήνα, κοντά στα παιδιά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 ο δρόμος για την Ανατολή είναι ακόμη χωματόδρομος.  

Η έλλειψη βασικών υποδομών, η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίων ανατιμήσεων, το αυξανόμενο κόστος ζωής, η υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, οι τράπεζες που έκλεισαν, οι οργανισμοί και οι υπηρεσίες που έφυγαν από την περιοχή, η δυσκολία των νέων ανθρώπων να εργαστούν και να προκόψουν στον τόπο τους, είναι η καθημερινότητα που βιώνουν οι λιγοστοί κάτοικοι των όμορφων αυτών χωριών της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., στην προσπάθειά του να αναστρέψει την απομόνωση των κατοίκων της υπαίθρου και την ερήμωση των χωριών μας, έχει καταθέσει τις προτάσεις του για τη δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που συνδέεται άρρηκτα με την στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με:

√ Στοχευμένα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με τη μείωση του κόστους εισροών (νερό, ενέργεια, ζωοτροφές).
√ Δημιουργία προστιθέμενης αξίας των προϊόντων υπέρ του παραγωγού.
✓ Εφαρμογή κάθετων και στοχευμένων κλαδικών και περιφερειακών πολιτικών για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.
✓ Ενίσχυση της ρευστότητας του αγροτικού κόσμου και ένα μόνιμο ευνοϊκό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με προστασία των παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων.
✓ Παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τους αγρότες και μείωση της γραφειοκρατίας για ταχύτερη και δίκαιη καταβολή των ενισχύσεων.  
✓ Ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο της κτηνοτροφίας και αξιοποίηση των φυσικών βοσκοτόπων, μέσω της υλοποίησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.
✓ Ανασύνταξη του δημόσιου συστήματος των γεωργικών ασφαλίσεων με στόχο την κάλυψη της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου.

Για να μείνουν οι νέοι μας στον τόπο τους. Για να ζωντανέψουν πάλι τα ορεινά χωριά μας.

Για να φέρουμε τη δικαιοσύνη παντού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση