Ηλίας Κυρμανίδης: «Λύση Καθαρή από την πρώτη Κυριακή!»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 23:33 Ηλίας Κυρμανίδης: «Λύση Καθαρή από την πρώτη Κυριακή!»

«Απόψε κάνουμε και υπογράφουμε μια συμφωνία. Ότι όλες και όλοι μαζί πάμε τον τόπο μας ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ! Εκεί που αξίζει! Εκεί που δικαιούται! Το χρωστάμε σε εκείνους που πέρασαν! Το οφείλουμε σε αυτούς που θα έρθουν».

Προφανώς και δεν επέλεξε τυχαία ο υποψήφιος δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ηλίας Κυρμανίδης, να πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στη γενέτειρά του τα Καμένα Βούρλα.

Όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό που ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέτυχε να είναι μια μεγάλη συγκέντρωση, που ομολογουμένως κάνει αίσθηση και εκπέμπει μηνύματα λίγες μέρες πριν από την κάλπη.

Από τα αποσπάσματα, που αντλήσαμε από την ανάρτηση και σας παραθέτουμε παρακάτω, προκύπτει ότι η ομιλία του Ηλία Κυρμανίδη είχε δυο "κεφάλαια": Το συναισθηματικό. Όπου έκανε αναφορές στη μακροχρόνια "συνεχή, συνεπή και κυρίως γνήσια!" όπως είπε, σχέση του με τους συνδημότες του. Και το τεχνοκρατικό, όπου ανέπτυξε και ανέλυσε όλους τους άξονες από το πρόγραμμά του, που το ονομάζει Στρατηγικό Σχέδιο Δεκαετίας.

Αποσπασμάτα ομιλίας:

Μου είναι δύσκολο απόψε να σας μιλώ από εδώ πάνω. Από τότε που περπάτησα σε αυτούς τους δρόμους είμαστε πάντα μαζί στο ίδιο ύψος. Κι όταν ακόμα μου δώσατε με την αγάπη σας και τη στήριξή σας ένα φύσημα και πήγα λίγο πιο πέρα, λίγο πιο πάνω. Φρόντισα να μείνω ο ίδιος. Να κρατώ πάντα το ύψος, που μου επιτρέπει να σας κοιτώ στα μάτια. Που μου δίνει την τιμή και την «ευλογία» να με αποκαλείτε με το μικρό μου όνομα κι εγώ με το δικό σας. Κι αυτή τη σχέση ζωής δεν θα μας τη χαλάσει κανένας και για τίποτα!

Δεν περίμενα καμιά προεκλογική περίοδο για να γνωριστούμε. Για να συστηθούμε. Όλα αυτά τα χρόνια η επαφή μας είναι συνεχής, συνεπής και γνήσια! Δεν περίμενα καμιά προεκλογική περίοδο για να με δείτε πρώτη φορά να περπατώ στους κοινούς μας δρόμους. Ούτε για να γνωρίσω τον τόπο μου. Αυτή την ευκαιρία την έχουν άλλοι για πρώτη φορά…

Διότι για να αγαπήσεις και γνήσια και δυνατά ένα τόπο, πρέπει πρώτα να τον περπατήσεις, να τον γνωρίσεις και να τον ζήσεις.

Τολμούν και λένε (Και τους ακούτε και γελάτε..) ότι «ο Κυρμανίδης ήταν εξαφανισμένος κι έρχεται τώρα να μας πάρει το δήμο». Ποιοι; Οι «αόρατοι»; Οι «φαντομάδες»; Πότε περπάτησαν ένα μέτρο, μια πλάκα στο όποιο πεζοδρόμιο; Πότε τους είχατε ξαναδεί στα καταστήματά σας; Πότε ξαναείχατε ακούσει την καλημέρα τους; Πότε ήπιαν μαζί σας ένα καφέ, ένα τσίπουρο;..

Διότι για να οραματιστείς για τον τόπο σου, για να σχεδιάσεις για το δήμο σου, πρέπει πρώτα να τον περπατήσεις…

Όταν μιλώ για «προδιαγραφές δημάρχου» δεν το κάνω επειδή με βολεύει. Σήμερα δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Στους νέους καιρούς και στη σύγχρονη απαιτητική εποχή, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του (και κυρίως το παραγόμενο έργο) θα κριθούν από τις γνώσεις τους, από τις ικανότητές τους, από την εμπειρία τους, από το βιογραφικό τους. Οι εποχές δεν επιτρέπουν ερασιτεχνισμούς. Οι αυξημένες ανάγκες δεν αντιμετωπίζονται ούτε με υποβολείς ούτε με επικοινωνιολόγους. Ο επικοινωνιολόγους άντε και σου έγραψε ένα λόγο και τον διάβασες. Αύριο όμως ως δήμαρχος θα πρέπει να ξέρεις και να μπορείς να διοικήσεις. Κι ο δήμος δεν διοικείται με «σκονάκια» ούτε και τα προβλήματα λύνονται με λυσάρια από τις εκδόσεις Πατάκη…

Φίλες & φίλοι

Πολλά απίθανα κι απίστευτα λένε τα παπαγαλάκια ότι είμαι. Ξέρετε όμως τι δεν υπήρξα και ούτε θα γίνω ποτέ! Δεν υπήρξα ποτέ ετερόφωτος, δεν χειραγωγήθηκα ποτέ ούτε υπήρξα κανενός «ο μπροστινός».. Γι αυτό σας ζητώ καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή! Για να μη μας «σημαδέψουν την τράπουλα» ξανά. Για να έχετε δήμαρχο και δημοτική αρχή δική σας κι όχι αλλονών. Για να νοιάζεται για τα δικά σας συμφέροντα κι όχι για αλλότρια. Λύση καθαρή από την πρώτη Κυριακή λοιπόν! Χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις..

Πάμε λοιπόν. Πάμε όλοι μαζί να πατήσουμε το κουμπί της εκτόξευσης. Να φέρουμε τον τόπο μας και το δήμο μας ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ!! Το θέλουμε, το αξίζουμε, το μπορούμε!

Πάμε ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ!! Να το χαρούν εκείνοι που έφυγαν. Να το γευτούμε οι παρόντες. Να τον παραδώσουμε σε όσους θα έρθουν. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση