Απόψε: Ο Κωστής Μαραβέγιας στη "Χώρα" - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 10:14 Απόψε: Ο Κωστής Μαραβέγιας στη "Χώρα" - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Κωστής Μαραβέγιας σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 θα βρίσκεται στα Λελέικα Υπατης καλεσμένος του 10ου Φεστιβάλ Οίτης.

Συνομιλήσαμε μαζί του και μας απάντησε για τον "χαμό" που προκάλεσε ένα νέο του τραγούδι όσον αφορά τον Τσίπρα αλλά και μας προσκαλεί να βάλουμε τα "καλά" μας αύριο στη συναυλία του μιας και μας υπόσχεται μια υπέροχη βραδιά

Συνέντευξη: Γιώργος Παπασταμούλος για το LamiaReport

Ήρθες απ' τ' αριστερά, μουλωχτά, πονηρά, για να πάρεις την πρωτιά – τελικά «κυκλοφόρησε» με τη σκέψη στον Τσίπρα;

Τα τραγούδια παίρνουν το δρόμο τους και υπερβαίνουν τις προθέσεις του δημιουργού ή την αρχική σκέψη. Σχεδόν πάντα γράφω ιστορίες και περιγράφω καταστάσεις που είτε τις έχω βιώσει είτε τις έχω δει στο στενό μου περιβάλλον. Έτσι κι εδώ. “Σαν τον άνεμο κι εσύ, σαν τον άνεμο κι εγώ το φυσάμε και οι δυο, να μην ξεχάσουμε τον εαυτό μας να αλλάξουμε παιδιά”. Απευθύνομαι και σε μένα φυσικά, δεν με εξαιρώ.

Η Χώρα μας λοιπόν είναι σε «Κατάστρωμα» ενός πλοίου που στραβά αρμενίζει;

Θα μπορούσε να είναι στο κατάστρωμα αλλά πολύ φοβάμαι πως είναι κλεισμένη στα αμπάρια και απλά σκέφτεται την ιδέα του καταστρώματος. Χώρος συνεύρεσης διαφορετικών ανθρώπων με κοινό τόπο το ταξίδι, με το αεράκι να χαϊδεύει τα πρόσωπα και τη θάλασσα, μόνο τη θάλασσα τριγύρω. Ακόμη και να το σκέφτεσαι είναι ανάταση ψυχής.

Γνωρίζουμε ότι έχεις πτυχίο και στα Οικονομικά! Πως βλέπεις λοιπόν τα πράγματα για τη χώρα μας; Θα πορευτούμε ποτέ προς στην ανάπτυξη;

Εδώ δεν έχουν καταφέρει οι έγκριτοι οικονομολόγοι να πέσουν μέσα, φανταστείτε εγώ. χαχα. Αφήστε που δεν είμαι καλός στις προβλέψεις. Εύχομαι να βγούμε δυνατότεροι και σοφότεροι από όλη αυτή την περιπέτεια δίχως τέλος. Μακάρι να έρθει επιτέλους αυτή “η πολυπόθητη βροχή να πλυθεί η καμμένη μας γη”.

Με τα τραγούδια σου αλλά και από τις συνεντεύξεις σου, παρατηρούμε μια «διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, αγωνία και αβεβαιότητα της καθημερινότητας» Θες να μας πεις δυο λόγια;

Αυτό που συνήθως λέω είναι πως αφού πάντα τα πράγματα γύρω μας είναι σχεδόν ετοιμόρροπα και εύθραυστα, αφού και η ίδια η ζωή είναι ένα πεπερασμένο σύνολο γεμάτο εκπλήξεις και απρόσμενες καταστάσεις, ας γιορτάσουμε τη συνεύρεσή μας και το θαύμα της ζωής. Είμαστε ακόμη ζωντανοί και μπορούμε να αισθανόμαστε. Αυτό είναι μια σοβαρή αφορμή για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε αγκαλιασμένοι.

Πες μας ένα παράδειγμα για το πώς εμπνέεστε! Βλέπεις π.χ το ηλιοβασίλεμα; Επηρεάζεσαι από την επικαιρότητα;

Από όλα και από τα πάντα. Έτσι όπως τα λέτε. Κι από ένα απόκοσμο φυσικό φαινόμενο αλλά και από κάτι μικρό και απλό της καθημερινότητας. Η ίδια η ζωή είναι μια τεράστια παλέτα από όπου μπορεί κανείς να βρει έκφραση. Αρκεί να μην την προσπεράσει, να επιμείνει και να ψάξει κάθε πιθανή οπτική.

Το εισιτήριο στη συναυλία σου είναι μόλις 12 ευρώ! Μια παραγωγή σαν τη δικιά σου τα βγάζει τα έξοδά της με ένα τόσο χαμηλό εισιτήριο; Είναι δική σου επιθυμία να έχει προσιτό εισιτήριο;

Προσπαθώ οι τιμές εισιτηρίων να είναι σε λογικό πλαίσιο. Εξάλλου ούτε θέλω ούτε πρόκειται να γίνω πλούσιος. Το ότι μπορώ και βιοπορίζομαι με άνεση, με τα ταξίδια μου και κάνοντας αυτό που αγαπώ, θεωρώ πως είναι υψηλό προνόμιο αυτή την εποχή και σε αυτή τη χώρα.

Αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 θα βρίσκεσαι στο Φεστιβάλ Οίτης. Με τι διάθεση να έρθουμε; Τι να περιμένουμε;

Βάλτε τα καλά σας, στην ψυχή και στην καρδιά κι ελάτε με ανοιχτωσιά. Σας υπόσχομαι μια υπέροχη βραδιά.

«Κατάστρωμα»: Μια συναυλία – γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα στον Τόπο Τεχνών «Χώρα»!

Ο Κωστής Μαραβέγιας υποδέχεται και αυτό το καλοκαίρι με τον δικό του «ταξιδιάρικο» τρόπο.Με νέο άλμπουμ με τίτλο «ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ», μας προσκαλεί όλους σε μία μεγάλη συναυλία στη «Χώρα».Μια συναυλία- γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένη με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.

Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει γίνει συνώνυμο με τις ξέφρενες, γεμάτες ενέργεια, εμφανίσεις του, που διασκεδάζουν και τους πιο απαιτητικούς. Βραδιές γεμάτες καλοκαιρινή ξενοιασιά, χαρούμενη διάθεση, μουσική, τραγούδι, χορό, και πολλή γοητεία.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου, ελάτε να γίνουμε όλοι μια κεφάτη παρέα, να τραγουδήσουμε τα παλιά αγαπημένα αλλά και τα καινούργια κομμάτια, από το νέο του άλμπουμ «ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ» και να περάσουμε όπως πάντα, υπέροχα!

Τιμές εισιτηρίων :
Προπώληση: 12 €
Ταμείο: 14 €
Προπώληση εισιτηρίων :
SEVEN spot (Πλ.Λαού, Λαμία τηλ. 22310 66320 ανοικτό καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ), viva.gr , Public, Reload, Media Markt

Το Φεστιβάλ Οίτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και της EFFE:Europe for Festivals-Festivals for Europe

Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ Οίτης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση