Παγκόσμια Οικονομία - Παγκόσμια Ειρήνη 1/0...η φρίκη του πολέμου ο μεγάλος "νικητής" !

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:17 Παγκόσμια Οικονομία - Παγκόσμια Ειρήνη 1/0...η φρίκη του πολέμου ο μεγάλος "νικητής" !

Γράφει ο Γεώργιος Γαλανός ...

Ρωσο-Ουκρανικό ζήτημα...άλλο ένα διπλωματικό σκάκι ετών με κατάληξη σε εκατόμβες νεκρών.

Η φρίκη του πολέμου ως φυσική συνέπεια αδιάλλακτων εγωιστών αδίστακτων "ηγετών" χρηματιστηριακών κερδοσκόπων  που ξεκινούν έναν πόλεμο  έχοντας εξασφαλίσει την δική τους ασφάλεια ζωής και των οικογενειών τους  προπάντων. Κανένας επιθετικός πόλεμος δεν ήταν και δεν θα είναι ηθικός στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Όμως οι συνθήκες για το ξέσπασμα κάθε πολεμικής σύρραξης - φρίκης προετοιμάζονται και οι κρατούντες της γης το γνωρίζουν δεν αιφνιδιάζονται, φέρουν ακέραιη την ευθύνη και είναι υπόλογοι για την κόλαση και τα θύματά της!

Καμία Ανθρωπιστική βοήθεια δεν τους απαλλάσσει και δεν λυτρώνει τα εγκλήματα και τις θηριωδίες του πολέμου ! Οι Ανθρωπιστικές βοήθειες έχουν την αξία τους όταν προσφέρονται σε καταστροφές από φυσικά φαινόμενα αιτίες που εκφεύγουν της Ανθρώπινης λογικής ...ο πόλεμος δεν εντάσσεται στην λογική απεναντίας. Στην κοινωνία των Εθνών η μοναδική αξία είναι να λειτουργούν οι θεσμοί και οι αξίες της ειρήνης και όσοι τις παραβιάζουν να λογοδοτούν ως εγκληματίες κατά της Ανθρωπότητας!

Για παράδειγμα η Τουρκία σήμερα αναλαμβάνει ρόλους ειρηνοποιού όταν διαχρονικά παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου όντας η ίδια κατακτητής του 38% ενός Ανεξάρτητου Κυρίαρχου Εθνικού Κράτους μέλους της Ε.Ε της Κύπρου!Μιας Ε.Ε που εργάζεται για την ειρήνη μαχόμενη για το Διεθνές Δίκαιο κατά τας γραφάς της .

Αυτά είναι αλήθειες  {έργα και ημέρες Τουρκίας} επιβεβαιώνοντας ότι το διπλωματικό σκάκι στερείται τιμιότητας και δικαίου !Ο τελικός νικητής δεν κρίνεται από την ευφυΐα του αλλά από την δολιότητά του και βασικά από την εξουσιαστική  οικονομική παντοδυναμία του.

Με αυτές τις σκέψεις θα δούμε μια Ρωσία να κυριαρχεί παντοδύναμα στην Ουκρανία, υπήρχε χρόνος - χώρος  πολιτικός διπλωματικός για ειρήνη  όμως η παγκόσμια ειρήνη και η παγκόσμια οικονομία όταν δεν τα βρίσκουν τα σπάνε και τα κάνουν όλα κόλαση !

Γαλανός Γεώργιος
Αξκος ε.α

Προσαρμοσμένη αναζήτηση