Κορωνοϊός: Ξεχνάνε το γήπεδο οι οπαδοί! Άδειες εξέδρες και το 2021

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 12:12 Κορωνοϊός: Ξεχνάνε το γήπεδο οι οπαδοί! Άδειες εξέδρες και το 2021

Ο κορωνοϊός έχει αναβάλει την πλειοψηφία των πρωταθλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ακόμη κι αν αυτά συνεχιστούν τελικά, οι οπαδοί θα αργήσουν πολύ να επιστρέψουν στις κερκίδες.

Σύμφωνα με επιστήμονες που μελετούν την πανδημία, ο κορωνοϊός θα έχει επιπτώσεις στα γήπεδα σίγουρα και το 2021, καθώς θεωρείται επικίνδυνο να υπάρχουν συναθροίσεις χιλιάδων ανθρώπων, πριν βγει το εμβόλιο για τον ιό, το οποίο δεν αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, επιδημιολογικά, είναι ότι κάθε άτομο που προσθέτετε,  προσθέτει κίνδυνο. Εάν υπάρχουν πέντε άτομα, είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι αν υπάρχουν δύο, το 10 είναι πιο επικίνδυνο από πέντε, 500, περισσότερα από 10. 60.000 είναι πολύ, πολύ Επικίνδυνο. Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος για κάτι, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ ότι δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε στο Times ο  Ζακ Μπιν , επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory.

Από την πλευρά του, ο ανοσολόγος Κάρολ Σικόρα επεσήμανε ότι παρόλο που το εμβόλιο μπορεί να φτάσει σε 18 μήνες, «η ανοσοποίηση για 68 εκατομμύρια ανθρώπους (σ.σ. ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν  υπάρξει ανοσία στο 60%.»

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση