Η κυβέρνηση θέλει να διεξαχθεί το UEFA Super Cup του 2020 στο ΟΑΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 10:04 Η κυβέρνηση θέλει να διεξαχθεί το UEFA Super Cup του 2020 στο ΟΑΚΑ

Ισχυρή υποψηφιότητα για να διοργανώσει το UEFA Super Cup 2020 έχει βάλει η Αθήνα.

Οι αλλαγές που θα αναγκαστεί να κάνει η UEFA -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- σε συστήματα διεξαγωγής, αλλά και τοποθεσίες φιλοξενίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουν βάλει “δυνατά” την Ελλάδα στο… κόλπο της διεξαγωγής ενός ευρωπαϊκού τελικού μετά από χρόνια.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠE, η η κυβέρνηση και το υφυπουργείο Αθλητισμού κάνουν συντονισμένες ενέργειες και διαπραγματεύσεις με την UEFA, προκειμένου να καταλήξει ο τελικός του UEFA Super Cup στο ΟΑΚΑ!

Η αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες που θα κατακτήσουν το εφετινό Champions και το Europa League και η οποία θα ανοίξει την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική χρονιά, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είχε οριστεί στο Ντραγκάο της Πορτογαλίας για τις 12 Αυγούστου. Ωστόσο μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στο καλεντάρι, αλλά και με τις εξελίξεις που έρχονται, τα δεδομένα αλλάζουν.

Η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή μία ασφαλή από τον κίνδυνο του κορονοϊού χώρα, η οποία θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και την καταληκτική φάση του Champions League και του Europa League, όπως είχε ήδη εξάλλου αναφερθεί σαν σκέψη. Ωστόσο, η έλλειψη προπονητικών εγκαταστάσεων δεν θα μπορούσε να επιτρέψει τη φιλοξενία οκτώ ομάδων ή να τη βάλει στη διεκδίκηση του, όταν υπάρχουν χώρες όπως η Γερμανία και η Πορτογαλία, που διαθέτουν σε κοντινή απόσταση πληθώρα εγκαταστάσεων. Και λόγω οργάνωσης και υποδομής και λόγω της “κληρονομιάς” που έμεινε από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις που φιλοξένησαν τα τελευταία χρόνια. Η Αθήνα και το ΟΑΚΑ, όμως, ενδείκνυνται για τη φιλοξενία ενός μόνου αγώνα, όπως ο τελικός του UEFA Super Cup.

Θεωρείται δεδομένο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ότι ο εφετινός τελικός του Champions League που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, θα αλλάξει πόλη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με το κατά πόσο θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κατά πόσο είναι ασφαλής από κορονοϊό η Τουρκία έχουν οδηγήσει την UEFA στην απόφαση «,μετακόμισης» της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί σε άλλη πόλη με τη μορφή -εκτός απροόπτου- του Final-8.

Με την Πορτογαλία λοιπόν να χρίζεται ως υποψήφια για τη φιλοξενία του εφετινού Champions League, καθώς είναι μία χώρα αρκετά ασφαλής από κορονοϊό, ανοίγει ο… δρόμος στην Αθήνα για τη μεταφορά του τελικού του Super Cup από το Ντραγκάο στην Αθήνα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση