Ολυμπιακός-Αταλάντα: «Ερυθρόλευκη» πίστη για ανατροπή μέσα στο Καραϊσκάκη - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 09:31 Ολυμπιακός-Αταλάντα: «Ερυθρόλευκη» πίστη για ανατροπή μέσα στο Καραϊσκάκη - Δείτε βίντεο

Στις 19:45 η σέντρα με τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmote Sport 3 – Τα πλάνα Μαρτίνς και Γκασπερίνι και η αρνητική προϊστορία ανατροπών.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε (19:45, Cosmote Sport 3 ) την Αταλάντα στη ρεβάνς των νοκ άουτ αγώνων του Europa League και έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του θα επιδιώξει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση από την ήττα του στο Μπέργκαμο με 2-1 και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Από τη στιγμή που δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ του Τικίνιο, οι ερυθρόλευκοι θέλουν νίκη με 2 τέρματα διαφορά για να αποκλείσουν τους Ιταλούς. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει τον ίδιο αριθμό γκολ μετά τα δύο ματς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Το θετικό για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παικτες του, καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος τόσο ο Γιαν Εμβιλά, όσο και ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι διαθέσιμοι. Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του με τη βοήθεια του κόσμου θα πανηγυρίσει στο τέλος της βραδιάς την πρόκριση. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι παίκτες του να είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί και συγκεντρωμένοι κυρίως στις στημένες φάσεις σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Άλλωστε δύο αμυντικές ολιγωρίες σε εκτελέσεις κόρνερ, έφεραν ισάριθμα γκολ-καρμπόν σε διάστημα 3 λεπτών από τον Τζιμσίτι (61’, 63’) και την ανατροπή στο ματς της Ιταλίας.

«Η Αταλάντα θέλει την ισοπαλία και εμείς νίκη με διαφορά γκολ. Είμαι όμως πεπεισμένος πως θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με την παρουσία του κόσμου μας και θα νικήσουμε», τόνισε ο Μαρτινς, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σχέδια του για την 11αδα που θα παρατάξει.

Πεπεισμένος πως η πορεία της Αταλάντα θα τελειώσει σήμερα εμφανίστηκε χθες και ο Τόμας Βάλτσικ.

«Ναι πιστεύω και ελπίζω η πορεία της Αταλάντα να τελειώσει αύριο (Πέμπτη). Όποια ομάδα περάσει μπορεί να κάνει ωραία πράγματα στον θεσμό. Και οι 2 ομάδες είναι καλές ομάδες. Καλές ομάδες με όμορφα γήπεδα. Νομίζω ότι όποιος περάσει θα τα πάει πολύ καλά στο μέλλον», δήλωσε ο Τσέχος τερματοφύλακας στη χθεσινή συνέντευξή Τύπου.

Τα πλάνα του Μαρτινς

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αποστολή των 25 παικτών για τον αγώνα με την Αταλάντα έχει μέσα τόσο τον Εμβιλά, όσο και τον Ροντρίγκες, όμως έχει αφήσει εκτός τους Λόπες και Ανδρούτσο.

Αν και ο Πορτογάλος θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για την 11άδα που θα παρατάξει στον επαναληπτικό με τους Ιταλούς, όλα δείχνουν πως θα χρησιμοποιήσει και πάλι σχήμα με τριάδα στην άμυνα, όπως και στο πρώτο παιχνίδι του Μπέργκαμο.

Έτσι μπροστά από τον Τόμας Βατσλίκ σε διάταξη 3-4-3 θα βρίσκονται οι Μανωλάς, Σισέ και Παπασταθόπουλος. Οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ θα είναι οι δύο μπακ χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή προσανατολίζεται να προχωρήσει σε μια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι του Μπέργκαμο, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μαντί Καμαρά, ο οποίος θα έχει ως παρτενέρ τον Εμβιλά. Αυτό θα φέρει τον Αγκιμπού Καμαρά στο ένα άκρο της επίθεσης και στο άλλο ο Μασούρας φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του Ονιεκούρου. Στην κορυφή της επίθεσης το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει ο Τικίνιο, όπως και στο παιχνίδι του Μπέργκαμο.

Τα πλάνα του Γκασπερίνι

Σε αντίθεση με τον Μαρτίνς ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών κυρίως στην επίθεση.
« Είμαστε όντως σε έκτακτη ανάγκη χωρίς Ζαπάτα και Μουριέλ. Το έχουμε αντιμετωπίσει όμως αυτό το πρόβλημα και στο παρελθόν και σε ματς όπως με την Γιουβέντους και την Λάτσιο . Έχουμε και τον Πάσαλιτς που μπορεί να παίξει εκεί, αλλά και άλλους παίκτες. Δεν ξέρουμε πως θα παίξει ο Ολυμπιακός, είναι μία ομάδα που αλλάζει αναλόγως με την εξέλιξη του αγώνα. Κι εμείς όμως μπορούμε να αντιδράσουμε στις αλλαγές παιχνιδιού του αντίπαλου. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε και εμείς το παιχνίδι μας», δήλωσε ο 64χρονος Ιταλός τεχνικός.

Οι απουσίες των τραυματιών Παλομίνο, Μιραντσούκ, Σαπάτα και Μουριέλ, δεν θα ανατρέψουν τα πλάνα του Γκασπερίνι ως προς την διάταξη. Ο Ιταλός θα επιμείνει στο 3-4-1-2 με τους Μπογκά και Μαλινόφσκι επιθετικό δίδυμο και τον Πεσίνα σε ρόλο οργανωτή.
Ο Μούσο θα είναι κατω από τα δοκάρια και οι Τολόι, Σκαλβίνι, Τζιμσίτι στην άμυνα, ενώ η μεσαία γραμμή θα αποτελείται από τους Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ και Πετζέλα.

Προϊστορία

Το δύσκολο έργο του Ολυμπιακού απέναντι στην Αταλάντα έρχεται να ενισχύσει και η προϊστορία. Βάσει παράδοσης με ιταλικές ομάδες σε 7 νοκ-άουτ αναμετρήσεις οι ερυθρόλευκοι έχουν μόλις μια πρόκριση, επί της Κάλιαρι στον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1972-73.

Επίσης μόλις μία φορά προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στις 22 φορές που κλήθηκε να ανατρέψει στην έδρα του ήττα και συνέβη στη μία από τις τρεις φορές που κλήθηκε να ανατρέψει 1-2. Ήταν τη σεζόν 1989-90 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα στο Βελιγράδι από τη Ραντ με 2-1 και στον Πειραιά να την κερδίζει με 2-0 και να παίρνει την πρόκριση.

Την ίδια ώρα η Αταλάντα έχει ηττηθεί μόνο σε 1 από τα 9 τελευταία παιχνίδια της στο Europa League, 3-2 από την Ντόρτμουντ το 2017-18 στη φάση των «32».

Κορυφαία «σφυρίχτρα» στο Καραϊσκάκη

Έναν από τους καλύτερους διαιτητές αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη όρισε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με τους "μπεργκαμάσκι" για το Europa League. Ο λόγος για τον Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε, που έχει βρεθεί πολλές φορές στο δρόμο των Πειραιωτών, μεταξύ άλλων στις νίκες με Άρσεναλ (0-1) και Κράσνονταρ (4-0).

Ο Ισπανός είχε σφυρίξει και στην ήττα των «ερυθρόλευκων» με 3-0 από την Σίτι στο Μάντσεστερ, αλλά και σε αυτή από τον ΑΠΟΕΛ με 2-0 στην Κύπρο. Ήταν επίσης διαιτητής και σε αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-3 (7/11/21), αλλά και σε δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ με Άγιαξ στην Ολλανδία (3-0) και στο ΟΑΚΑ με Ντιναμό Κιέβου (1-1).

Βοηθοί του Ισπανού ρέφερι στο Καραϊσκάκη θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γιούστε και Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ, τέταρτος ο Χαβιέρ Αρμπερόλα Ρόχας και στο VAR θα είναι ο Χαρτ Μαρτίνεθ Μουνουέρα με βοηθό τον Γκιγέρμο Κουάδρα Φερνάντες.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση