Ο Γ. Οικονόμου κήρυξε την έναρξη της 16ης Συνόδου της ΔΟΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 13:03 Ο Γ. Οικονόμου κήρυξε την έναρξη της 16ης Συνόδου της ΔΟΑ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Οικονόμου, κήρυξε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουλίου, στην Αρχαία Ολυμπία, την έναρξη της 16ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για εκπροσώπους των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

 

Βρέθηκα στην Αρχαία Ολυμπία, κηρύσσοντας την έναρξη της 16ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για εκπροσώπους των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, με τον Πρόεδρο της ΔΟΑ, κ. Ισίδωρο Κούβελο.

Στο ιερό λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού, οι 105 εκπρόσωποι Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών 92 χωρών θα έχουν την ευκαιρία, στη διάρκεια της Συνόδου, να εξερευνήσουν καινοτόμα προγράμματα Φυσικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στις Ολυμπιακές Αξίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών.

Το Πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αθάνατο, εφόσον οι αξίες που εκπροσωπεί το καθιστούν διαχρονικό. Ο σύγχρονος Ολυμπισμός επιδιώκει να προάγει έναν τρόπο ζωής βασισμένο στη χαρά της προσπάθειας, και τον σεβασμό σε θεμελιώδεις τις οικουμενικές ηθικές αρχές: την πίστη στην αξία του ανθρώπου, στον σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, την αγνότητα των προθέσεων, την ισότητα και τη συναδέλφωση όλων των ανθρώπων, την βασισμένη στην αξιοκρατία αριστεία, την προσπάθεια, την αυτοβελτίωση, την ειρήνη, τον οικουμενισμό, την ελευθερία και την αυτοπειθαρχία.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση