Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3: «Πρέσβης» Χουάνκαρ «κέρασε» νίκη πρόκρισης στα προκριματικά του Champions League

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 23:00 Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3: «Πρέσβης» Χουάνκαρ «κέρασε» νίκη πρόκρισης στα προκριματικά του Champions League

Ο “πρέσβης” είναι εδώ! Ο Παναθηναϊκός “διέλυσε” με 3-1 την Ντνίπρο στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, για τα προκριματικά του Champions League και βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με τον Χουάνκαρ να κάνει “πάρτι” από αριστερά και τους Βιλένα και Τζούρισιτς να εντυπωσιάζουν στο ντεμπούτο τους με τη φανέλα του “τριφυλλιού”, ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανική πρεμιέρα στη σεζόν και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς με την Ντνίπρο στη Λεωφόρο.

Ο Σπόραρ στο 10′ άνοιξε το σκορ μετά από “μαγική” ενέργεια του Χουάνκαρ, ο οποίος έβγαλε την ασίστ και στο πανέμορφο δεύτερο γκολ από τον Τζούρισιτς στο 74′. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ισπανός μπακ κέρδισε και το πέναλτι για το τρίτο γκολ της ομάδας του από τον Ιωαννίδη, αλλά οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, με τον Νταντσίκ να σκοράρει στο 90′. Έστω και με το 3-1 πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει το “εισιτήριο” της πρόκρισης στο… τσεπάκι του.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή καλά στο ματς και με πρωταγωνιστή τον Τζούρισιτς προσπάθησε να “πιέσει” για ένα γκολ. Είχε έτσι την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον, που έστειλε την μπάλα άουτ.

Λίγο μετά μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί και στο ματς, αφού μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα, ο Χουάνκαρ έκανε “μαγική” ενέργεια από αριστερά, πέρασε με φοβερή ντρίμπλα τον αντίπαλό του και γύρισε υπέροχα για τον Χουάνκαρ, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και πέτυχε το γκολ για το 1-0 στο ματς, υπέρ του “τριφυλλιού”.

Αμέσως μετά ο Σένκεφελντ απέτρεψε την απάντηση της Ντνίπρο, κόβοντας σε θέση βολής τον Ντούβμπικ, ενώ ακολούθως ήταν σειρά του Παναθηναϊκού να χάσει μία καλή ευκαιρία, με τον Κώτσιρα να αστοχεί με σουτ μέσα από την περιοχή των Ουκρανών.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε πάντως άτυχος στη συνέχεια, αφού ο Σένκεφελντ δέχθηκε ένα χτύπημα στον οπίσθιο μηριαίο και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποχωρήσει με αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του πέρασε έτσι ο Γιεβντάι, κάνοντας ντεμπούτο με τη φανέλα του “τριφυλλιού”.

Παρά την αλλαγή στην άμυνά του και την αποχώρηση του αρχηγού του, ο Παναθηναϊκός διατήρησε εύκολα την Ντνίπρο μακριά από την περιοχή του και συνέχισε να ελέγχει το ματς, όντας και πιο επιθετικός από τους Ουκρανούς.

Ένα κακό σουτ του Παλάσιος όμως και μία φάση με Μπερνάρ και Σπόραρ που δεν κατέληξε σε σουτ, ήταν οι μοναδικές χαμένες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ των “πρασίνων” στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Ντνίπρο ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και έψαξε την ισοφάριση, με τους Σαράπι και Κουτσούλιακ να έχουν δύο καλά, αλλά άστοχα σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά την ανάπαυλα.

Ο Παναθηναϊκός “απάντησε” με μία τεράστια ευκαιρία για γκολ. Ο Βιλένα έκλεψε πανέξυπνα την μπάλα και έδωσε στον Σπόραρ στην αντεπίθεση, με τον Σλοβένο να την κρατάει ωραία και να τη δίνει ξανά στον συμπαίκτη του σε θέση βολής μέσα στην περιοχή. Ο Ολλανδός δοκίμασε όμως ένα πολύ δύσκολο σουτ με τη μία και αστόχησε, ενώ μπορούσε και να κατεβάσει την μπάλα, ώστε να πλασάρει καλύτερα.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, με την Ντνίπρο να “απειλεί” μόνο με κάποια μακρινά σουτ. Μία αντεπίθεση ήταν όμως και πάλι αυτή που έδωσε ευκαιρία στον Παναθηναϊκό, με τον Τζούριστις να την αξιοποιεί για το 2-0 στο 74′. Ο Χουάνκαρ ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής, αφού από δική του κούρσα από αριστερά και δεύτερη ασίστ, ο Σέρβος είχε τη δυνατότητα για ένα φανταστικό τελείωμα από το ύψος της περιοχής, που “σφράγισε” τη νίκη της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μάλιστα να βάλει και το… κερασάκι στη νίκη του, με τον Χουάνκαρ να ολοκληρώνει το αριστούργημά του, κερδίζοντας και πέναλτι λίγο αργότερα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και “έγραψε” το 3-0 για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο 84ο λεπτό.

Ο Σέρβος τεχνικός ήταν πάντως έξαλλος με τη “χαλάρωση” των παικτών του στο τέλος, η οποία έφερε και τη μείωση του σκορ στο τελικό 3-1, από τον Νταντσίκ σε φάση διαρκείας στο 90′. Ο Παναθηναϊκός πήρε όμως ένα ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς και ετοιμάζεται για “πάρτι” πρόκρισης στη Λεωφόρο την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη 01/08).

Οι συνθέσεις στο Ντνίπρο – Παναθηναϊκός

Ντνίπρο (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Κιναρέικιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61’ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (74’ Καπλιένκο), Μπαμπένκο (84’ Τάντσιουκ), Μπλάνκο (83’ Χόριν), Χουτσούλιακ, Ρουμπσίνσκι, Τρετιακόφ (61’ Άνταμιουκ), Ντόβμπικ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (24’ Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Τζούριτσιτς (78’ Μαντσίνι), Μπερνάρντ (70’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης).

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση