ΑΕΚ: Έφτασε η αποστολή στο Ζάγκρεμπ - Έκλεισαν όλους τους δρόμους μέχρι το ξενοδοχείο, ισχυρή αστυνομική δύναμη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 14:07 ΑΕΚ: Έφτασε η αποστολή στο Ζάγκρεμπ - Έκλεισαν όλους τους δρόμους μέχρι το ξενοδοχείο, ισχυρή αστυνομική δύναμη

«Νομίζεις πως κατέβηκε ο στρατός στους δρόμους» σχολιάζει δημοσιογράφος που βρίσκεται μαζί με την «κιτρινόμαυρη» αποστολή - Sold out τα εισιτήρια για την κερκίδα των φανατικών

Η φράση «δρακόντεια μέτρα ασφαλείας» μοιάζει μικρή στην προκειμένη στιγμή για να περιγράψει τις δυνάμεις ασφαλείας που ακολουθούν την αποστολή της ΑΕΚ στην Κροατία. Λίγο μετά τις 12:00 η αποστολή της Ένωσης προσγειώθηκε στο Ζάγκρεμπ και τα πούλμαν παρέλαβαν παίκτες και επιτελείο από τους αεροδιαδρόμους, χαρακτηριστικό δείγμα των αυξημένων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο που καταλύει σήμερα και αύριο η αποστολή της ΑΕΚ όλοι οι δρόμοι είχαν κλείσει από την Αστυνομία, ενώ οι δυνάμεις που τους ακολουθούσαν ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Έξω από το ξενοδοχείο και καθ' όλη την παραμονή των «κιτρινόμαυρων» στο Ζάγκρεμπ θα υπάρχει πολύ ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας που θα τους συνοδεύει και στις προπονήσεις.

Ο δημοσιογράφος Ιωάννης Σαντοριναίος που έχει ακολουθήσει στην κροατική πρωτεύουσα ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του πως: «Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε με ασφάλεια. Δεν γινόταν αλλιώς μετά την μεγάλη αστυνομική συνοδεία που την παρέλαβε από τον αεροδιάδρομο. Συνολικά εφτά περιπολικά και βαν συνόδεψαν τα δύο πούλμαν ενώ στην διάρκεια της διαδρομής, σε διάφορα σημεία του δρόμου, ήταν σταθμευμένα οχήματα της αστυνομίας κι έκλειναν όλους τους δρόμους.

Οι περισσότεροι Κροάτες κοιτούσαν παράξενα, άλλοι τραβούσαν με το κινητό τους ενώ βρέθηκε ένα όμορφο ζευγάρι να χαιρετήσει προς τα πούλμαν. Στο ξενοδοχείο τα μέτρα είναι ακόμη αυστηρότερα που νομίζεις πως κατέβηκε ο στρατός στους δρόμους».

«Στην Κροατία θα παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και την οικογένεια του Μιχάλη»

Πριν οι «κιτρινόμαυροι» αποχωρήσουν για το ταξίδι στην Κροατία, ο Ματίας Αλμέιδα, μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στον άδικο χαμό του 29χρονου Μιχάλη, τονίζοντας πως η ομάδα θα παίξει και για την οικογένειά του!

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για τον αγώνα: «Είμαστε πάντα έτοιμοι»

Ερωτηθείς για το αν φοβάται νέο κύκλο επεισοδίων σημείωσε: «Όχι, όχι. Εμείς πηγαίνουμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι 30 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη λύπη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πάμε να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και για την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του».

Εδώ οι δηλώσεις του Αργεντινού τεχνικού:

Sold out στην κερκίδα των φανατικών της Ντιναμό
 

 

«Sold out» ανακοίνωσε πως είναι η κερκίδα των φανατικών Bad Blue Boys, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στην Κροατία, η ομάδα την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προκαλώντας εν νέου, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο σύλλογος της κροατικής ομάδας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Ενημερώνουμε τους φιλάθλους ότι την Κυριακή το απόγευμα όλη η διαθέσιμη χωρητικότητα της κερκίδας «north down» για τον αγώνα των προκριματικών της UEFA Champions League Ντιναμό – ΑΕΚ εξαντλήθηκε».

Η επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κροατίας επικοινώνησαν χθές με αφορμή την προφυλάκιση Κροατών φιλάθλων.

Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του οτι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα. Ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετέφερε στον ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση