Εθνική μπάσκετ, Ιτούδης: «Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας κόντρα στις ΗΠΑ»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 18:08 Εθνική μπάσκετ, Ιτούδης: «Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας κόντρα στις ΗΠΑ»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την αναμέτρηση της Εθνικής μπάσκετ απέναντι στην Team USA, τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου (15:40)

Ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της Εθνικής ομάδας, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του Mundobasket 2023, με αντίπαλο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αν ήξερα τι θα κάνουμε θα καθόμουν στην Ελλάδα… Έχουμε διάθεση, έχουμε καλή αποκατάσταση, βάλαμε κάποια στοιχεία στο αγωνιστικό μας πλάνο για αύριο. Οι ΗΠΑ είναι ένα από τα φαβορί, παίζουν πολύ καλά, χθες ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία. Το ξεκίνημα βρήκε τους Αμερικάνους να συνειδητοποιούν πως αν μπεις χαλαρά σε κάθε παιχνίδι θα το πληρώσεις. Η Νέα Ζηλανδία δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, είναι όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτό. Έπρεπε οι ΗΠΑ να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν. Οι ΗΠΑ είναι πολύ αθλητική ομάδα, που μπορεί να τρέξει και να σκοράρει στον πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.


Και ο Δημήτρης Ιτούδης συνέχισε αναφορικά με την TEAM USA: «Όσο περνά το τουρνουά θα φτιάχνονται κάποια πράγματα στην ομάδα μας. Αυτή ήταν η λογική των δυνατών φιλικών που δώσαμε, όλες οι ομάδες αυτές θα πάνε μακριά στο τουρνουά, έτσι πιστεύω. Το παιχνίδι με την Ιορδανία είναι διαφορετικής φύσης σε σχέση με τις ΗΠΑ. Ο Παπαπέτρου μπορεί να μπήκε αργά στο ματς αλλά είχε ουσιαστική προσφορά, όπως και ο Χατζηδάκης σε 8:40. Δεν συγκρίνονται όμως τα ματς με ΗΠΑ και Ιορδανία. Με την Ιορδανία οφείλεις να κερδίσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκινάς ένα παιχνίδι με τις ΗΠΑ για να χάσεις και να παραδοθείς. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας, αλλά θέλουμε σίγουρα να κερδίσουμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Η δυναμική που έχουν οι ΗΠΑ στα μεγάλα ύψη, στην αθλητικότητα και την εκρηκτικότητα είναι κάτι διαφορετικό σχέση με την Ιορδανία. Αυτό έχει να κάνει και με την ποιότητα».

«Δεν γίνεται να τεντώσουμε τον Μωραΐτη για να γίνει 4άρι»
Για την τοποθέτηση παικτών σε διαφορετικές θέσεις εξήγησε: «Δεν ξέρω αν ονομάζονται αλχημείες οι δοκιμές παικτών σε άλλες θέσεις, αλλά αυτό είναι το ρόστερ μας. Προφανώς δεν γίνεται να τεντώσουμε τον Μωραΐτη για να γίνει 4άρι. Έχουμε δει τι λειτούργησε και τι ήταν πιο αποδοτικό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε διαχείριση και σε αυτό το παιχνίδι, αλλά σκεπτόμενοι και το επόμενο με τη Νέα Ζηλανδία».

Για τον Στιβ Κερ, προπονητή των ΗΠΑ: «Ο Στιβ Κερ σέβεται αυτό που κάνει και το μπάσκετ. Όπως κι εγώ μιλούσα έτσι για την Ιορδανία, έτσι κάνει και ο Κερ για την Ελλάδα. Αν δεν σέβεσαι τον αντίπαλο και το μπάσκετ, δεν θα σε σεβαστεί κι αυτό πίσω».

 

 

 

Τι πρέπει να κάνει η Εθνική απέναντι στις ΗΠΑ: «Οφείλουμε να βγάλουμε σκληράδα, δεδομένου ότι και οι δύο επόμενοι αντίπαλοί μας εναποθέτουν αρκετά στο physical παιχνίδι. Η Νέα Ζηλανδία έχει αρχές κολεγιακού μπάσκετ, με πίεση, με τρέξιμο στο γήπεδο και πολλές αλλαγές, λόγω του ρυθμού και της έντασης».

Πηγή: ProtoThema

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση