Μαρία Σάκκαρη - Σινγιού Γουάνγκ 2-1: Πήρε δύσκολη νίκη και μένει στο κυνήγι για τα WTA Finals

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 15:31 Μαρία Σάκκαρη - Σινγιού Γουάνγκ 2-1: Πήρε δύσκολη νίκη και μένει στο κυνήγι για τα WTA Finals

Έστω και δύσκολα, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σίνγιου Γουάνγκ (2-1 σετ), μετά από 2 ώρες και 31 λεπτά παιχνιδιού, έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του China Open -όπου και θα παίξει με την Κόκο Γκοφ- και έμεινε στο κυνήγι για τα WTA Finals

Άλλη μία νίκη πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά China Open του Πεκίνου, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα τενίστρια, παρά τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, επικράτησε της Κινέζας Σινγιού Γουάνγκ (Νο 37 στην παγκόσμια κατάταξη) 6-4, 2-6, 6-3 σε 2 ώρες και 31 λεπτά και έκλεισε… ραντεβού στην οκτάδα με την Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ.

Η Σάκκαρη δεν είχε καλό ρυθμό στο σερβίς της (με εξαίρεση το τρίτο σετ), έκανε αρκετά λάθη και είχε χαμηλό ποσοστό αξιποίησης των ευκαιριών για break (μόλις 3/12), όμως ακόμη κι έτσι βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη. Στο ξεκίνημα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να κρατήσει το σερβίς της στα πρώτα δύο γκέιμ, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και με break προηγήθηκε 5-3. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το πρώτο σετ μπολ και η Γουάνγκ μείωσε σε 5-4, αλλά «έσπασε» εκ νέου το σερβίς της Κινέζας και πήρε το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό της, «έβγαλε» πολλά νεύρα και επέτρεψε στη Γουάνγκ να κυριαρχήσει και να επικρατήσει μάλλον εύκολα με 6-2. Στο κρίσιμο σημείο, όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηρέμησε, βελτιώθηκε αισθητά στο σερβίς και έκανε νωρίς (4ο γκέιμ) το break, για να κρατήσει άνετα στη συνέχεια το προβάδισμα ως το 5-2. Έχασε δύο ματς μπολ στο σερβίς της αντιπάλου της (από 15-40 η Κινέζα πήρε τέσσερις σερί πόντους) και άλλα δύο στο δικό της σερβίς, βρέθηκε αντιμέτωπη με break point, αλλά βρήκε τις απαντήσεις και με τρεις διαδοχικούς πόντους «σφράγισε» τη νίκη της.

Με την σημερινή πρόκριση, η Σάκκαρη εξασφάλισε τους 3.245 βαθμούς στο Race για το WTA Finals κι έτσι θα μειώσει τη διαφορά της στους 405 βαθμούς από το Νο.8 και την καρολίνα Μούχοβα, στους 415 από το Νο.7 και την Ονς Τζαμπέρ και στους 426 από το Νο.6 και την Μαρκέτα Βουντρούσοβα.

Αν κερδίσει την Γκοφ και μπει στα ημιτελικά, θα πλησιάσει στους 251 βαθμούς από το Νο.6 και στους 230 από το Top 8, ενώ με πρόκριση στον τελικό θα σκαρφαλώσει στο Νο.6 του Race.

Η αυριανή, θα είναι η 7η φορά που η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Κόκο Γκοφ, την οποία έχει κερδίσει στα 4 από τα 6 προηγούμενα παιχνίδια τους (4-2). Η Αμερικανίδα βέβαια είχε κερδίσει το πιο πρόσφατο, που ήταν για ο τελικός του Citi Open στην Ουάσινγκτον (6-2, 6-3) πριν από 2 μήνες.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση