Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βάφτισε τα παιδιά του σε μοναστήρι στο Μαυροβούνιο - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 10:43 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βάφτισε τα παιδιά του σε μοναστήρι στο Μαυροβούνιο - Δείτε βίντεο

Με νονό τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας Νέβεν Μάρκοβιτς, ο κορυφαίος αθλητής του τένις βάφτισε τα δύο του παιδιά ηλικίας 9 και 6 ετών...

Η σχέση του Νόβακ Τζόκοβιτς με την θρησκεία είναι γνωστή και ο ίδιος φροντίζει να τονίζει πολύ συχνά την ορθόδοξη πίστη του.

Αδιαφορώντας για τα προστάγματα των καιρών, ο GOAT του παγκόσμιου τένις σε κάθε ευκαιρία μιλάει για την Ορθοδοξία και δεν έχει κρύψει τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με την εκκλησία.

Ακόμη και την εποχή που όλοι είχαν στραφεί εναντίον του όταν είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί (εξηγώντας ότι δεν είναι γενικά αντιεμβολιαστής, αλλά απλά θέλει να είναι σίγουρος πριν βάλει την οποιαδήποτε ουσία στο σώμα του) και είχε πρωταγωνιστήσει στην απίστευτη... σαπουνόπερα με την κράτηση του στη Μελβούρνη, επιστρέφοντας στην Ευρώπη βρέθηκε σχεδόν αμέσως στο Μαυροβούνιο και το μοναστήρι του Όστρογκ που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Βασίλειο.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα ο Νόλε βρέθηκε ξανά στο ίδιο μοναστήρι, αυτή τη φορά όχι για περισυλλογή και ηρεμία, αλλά για να βαφτίσει τα δύο του παιδιά: Τον 9χρονο Στέφαν και την 6χρονη Τάρα.

Parti_Vaftisis

Η ηλικία τους μπορεί να παραξενεύει πολλούς, ωστόσο δεν είναι πρωτόγνωρο να βαφτίζονται αρκετά πιο μεγάλα προκειμένου να αντιλαμβάνονται το τι ακριβώς συμβαίνει.

Έχοντας μαζί του την οικογένεια του και πολύ λίγους φίλους ο Τζόκοβιτς είδε τον Στέφανο και την Τάρα να γίνονται επίσημα χριστιανοί με το μυστήριο να τελείται από τον Πατριάρχη της Σερβίας Πορφύριο.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής εκκλησίας (ο οποίος το διάστημα 1986-1990 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2004 αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών) είναι λάτρης της Ελλάδας αλλά και των σπορ στέλνοντας συχνά τα μηνύματα του (μέσω social media!) στην πατρίδα μας καθώς και στους συμπατριώτες του αθλητές που κάνουν σπουδαία πράγματα σε όλο τον κόσμο.

Νονός των παιδιών ήταν ο Νέβεν Μάρκοβιτς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μ' ένα σύντομο πέρασμα από την Ελλάδα για λογαριασμό της Κέρκυρας, ο οποίος είναι παιδικός φίλος του Τζόκοβιτς.

Μάλιστα ο Νόλε ήταν ο κουμπάρος του και στους δύο γάμους που έχει κάνει με την κουμπαριά τους να ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Η βάφιστη όπως προαναφέραμε έγινε σε κλειστό κύκλο, αλλά με το μοναστήρι του Όστρογκ να το επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες πιστών δεν ήταν δυνατόν να μείνει... κρυφή.

Κι ο Τζόκοβιτς παρόλο που θα ήθελε λίγη ιδιωτικότητα σ' αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή, δεν είπε όχι στους ολίγους θαυμαστές του που του ζητούσαν μία σέλφι...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση