Το FBI έχει υπό έρευνα τον Τζόκοβιτς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 11:06 Το FBI έχει υπό έρευνα τον Τζόκοβιτς (φωτο intime)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θεωρείται από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Ο Σέρβος κατέκτησε πριν από λίγους μήνες το US Open που ήταν ο 24ος Grand Slam τίτλος στην καριέρα του.

Ωστόσο, η αμφιλεγόμενη στάση του Νόλε κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού τον έφερε στο στόχαστρο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν εμβολιάστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά σημαντικά τουρνουά αφού πολλές χώρες είχαν απαγορεύσεις εισόδου εκείνη την περίοδο σε μη εμβολιασμένους πολίτες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα new york post, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρακολουθείται από το FBI, λόγω των αντιεμβολιαστικών του απόψεων. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η εταιρεία Moderna, που είχε βγάλει mRNA εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προσέλαβε πρώην πράκτορα του FBI για να παρακολουθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Έτσι, ο φαρμακευτικός κολοσσός φαίνεται να έχει στο στόχαστρό της εκτός από τον Σέρβο τενίστα, τον ηθοποιό Μπραντ Ράσελ αλλά και τον Ίλον Μασκ.

Τον Ιανουάριο του 2022, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέταξε για τη Μελβούρνη προκειμένου να λάβει μέρος στο Australian Opren. Στη χώρα, τότε, ίσχυαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και δεν επετράπη η είσοδος του Σέρβου τενίστα παρά το γεγονός ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να μπορέσει να αγωνιστεί.

Η υπόθεση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο πατέρας του Σέρβου τενίστα κάλεσε τους πολίτες της βαλκανικής χώρας να βγουν στους δρόμους και τελικά ο Νόλε απελάθηκε. Στην πρώτη συνέντευξη που είχε δώσει ο Τζόκοβιτς μετά την «περιπέτεια» της Αυστραλίας επέμεινε στην άποψη ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

«Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», δήλωσε ο Τζόκοβιτς και τόνισε ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Ο 34χρονος Σέρβος μπροστά στο δίλημμα καριέρα ή χωρίς εμβόλιο έδειχνε αποφασισμένος να θυσιάσει την καριέρα του. «Είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τίτλους εάν με υποχρεώσουν να εμβολιαστώ. Αυτό είναι ένα τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω. Οι αρχές που έχω για το τι θα βάλω στο σώμα μου είναι πιο σημαντικές από έναν τίτλο». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αναφέρθηκε και στην απέλασή του από την Αυστραλία: «Δεν απελάθηκα επειδή ήμουν ανεμβολίαστος ή επειδή δεν εγκρίθηκαν τα χαρτιά μου. Απελάθηκα επειδή ο υπουργός Μετανάστευσης θεώρησε ότι θα δυναμώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα, κάτι με το οποίο διαφωνώ εντελώς».

Πηγή: new york post

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση