ΑΕΚ – Άρης 1-0: «Λυτρωτής» Βίντα χάρισε τη νίκη στην Ένωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 23:48 ΑΕΚ – Άρης 1-0: «Λυτρωτής» Βίντα χάρισε τη νίκη στην Ένωση

Η ΑΕΚ χρειάστηκε ξανά ένα γκολ του Ντομαγκόι Βίντα από κόρνερ για να μετουσιώσει την υπεροχή της έναντι του Άρη στο ντέρμπι για τη 13η αγωνιστική της Super League 1 και να πάρει τη νίκη με 1-0.

Παρότι ήταν “κυρίαρχη” στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Άρη και είχε δοκάρι σε φοβερό σουτ του Μάνταλου, η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε ξανά στην τελική εκτέλεση και ο ήταν ο Βίντα αυτός που τη “λύτρωσε” στο 59′, χαρίζοντας της τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, που τη φέρνουν μία “ανάσα” από την κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.

Η Ένωση ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση και στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ οι “κίτρινοι” δεν τα κατάφεραν σε δεύτερο σερί ντέρμπι και έμειναν πέμπτοι με 20 βαθμούς.

Το παιχνίδι

Ο Άρης μπήκε καλά στο ματς και δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο 6′ με τον Οντουμπάτζο να βγαίνει σε θέση βολής στην αντεπίθεση και να σουτάρει από διαγώνια θέση, αλλά να αστοχεί προ του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ “απάντησε” με ένα σουτ του Σιμάνσκι μετά από κόρνερ στο 9′, που πέρασε άουτ, ενώ στο 19′ από “πίεση” του Χατζησαφί, ο Τσούμπερ βγήκε αρχικά απέναντι από τον Κουέστα, αλλά έχασε την ισορροπία του και στη συνέχεια ο Πινέδα κόπηκε από τον Μπράμπετς μπροστά σε κενή εστία.

Το παιχνίδι παρέμεινε “ανοιχτό” και ο Άρης είχε δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Σουλεϊμάνοφ στο 32′ και το 33′, χωρίς όμως να “απειληθεί” ουσιαστικά ο Αθανασιάδης. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή χάθηκε όμως στο 38′ από την ΑΕΚ.

Ο Μάνταλος με μία “φωτοβολίδα” εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας του Άρη, αλλά ο Κουέστα “εκτινάχθηκε” και απέκρουσε την μπάλα, η οποία και κατέληξε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για γκολ, αφού στο 42′ ο Μορόν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά έκανε κάκιστο πλασέ και δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τον Άρη. Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες με 0-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ “πίεσε” περισσότερο στο ξεκίνημα και είχε ένα καλό σουτ του Πινέδα, πριν βρει τελικά ένα γκολ στο 59′ με τον Ντομαγκόι Βίντα.

Από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Κροάτης αμυντικός πήδηξε στον… ουρανό και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας για μία ακόμη φορά τη φετινή σεζόν, τη λύση στην επίθεση της ΑΕΚ.

Το γκολ δεν άλλαξε μάλιστα την εικόνα του αγώνα, αφού η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ, με τον Πόνσε στο 65′ να “αγγίζει” ένα δεύτερο τέρμα για την ομάδα του, αλλά τον Κουέστα να λέει “όχι” και να κρατάει τον Άρη στο παιχνίδι.

Οι “κίτρινοι” δυσκολεύτηκαν να επιτεθούν στο δεύτερο μέρος και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη “απειλή” στην εστία του Αθανασιάδη ήρθε στο 75′ με ένα καλό σουτ του Οντουμπάτζο, που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Άρης είχε και ένα σουτ με τον Κάρλσον στα χέρια του τερματοφύλακα της Ένωσης, αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσε να πλησιάσει ποτέ στην ισοφάριση.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε έτσι τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι της OPAP Arena και επανήλθε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τον Παναθηναϊκό και ένα βαθμό περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση