Επιστροφή στην «κανονικότητα» της σκληρής πολιτικής πόλωσης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 11:01 Επιστροφή στην «κανονικότητα» της σκληρής πολιτικής πόλωσης

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε «λάδι στη φωτιά» με τους υπαινιγμούς που άφησε για χρηματισμό του Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη.

Σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» κινείται τα τελευταία 24ωρα η πολιτική ζωή με τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, τις αλληλοκατηγορίες και τα … «γαλλικά» να πρωταγωνιστούν στην αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την υπόθεση της Novartis.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε «λάδι στη φωτιά» με τους υπαινιγμούς που άφησε για χρηματισμό του Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη από πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί θα προσέλθουν σήμερα στη Βουλή για να μιλήσουν για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ, αλλά η ατζέντα έχει ήδη αλλάξει.

Ενόχληση Μαξίμου για Γεωργιάδη 

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Μαξίμου που απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε διαρροή στήριξης στον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά δεν απάντησε και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο του Μαξίμου ήταν το γεγονός πως την ώρα που ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economist ανακοίνωνε δύο σημαντικά οικονομικά μέτρα, όπως την τριετή αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες και την προαναγγελία της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Άδωνις Γεωργιάδης με την τοποθέτηση του άλλαξε την ατζέντα εκτοπίζοντας επικοινωνιακά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης θέλησε στην συνέχεια μέσω τηλεοπτική του συνέντευξης να χαμηλώσει τους τόνους, ενώ δεν απάντησε και στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει. Ένα ακόμη ζήτημα που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός πως το Μαξίμου δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα για την δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη η οποία έγινε γνωστή την στιγμή που ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν για να μιλήσει στην εκδήλωση. Το βέβαιο είναι πως θέμα Γεωργιάδη για την κυβέρνηση δεν υφίσταται, ωστόσο δεν αποκλείεται να μεταφερθεί η ενόχληση του Μαξίμου για το timing που επέλεξε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη.   

Επιστροφή του τοξικού κλίματος 

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν η αλλαγή του πολιτικού κλίματος το οποίο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε γίνει ιδιαιτέρως τοξικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να γυρίσει σελίδα στρέφοντας την πολιτική ατζέντα προς την οικονομία και τις θετικές ειδήσεις που αφορούσαν τις φοροελαφρύνσεις και τις επενδύσεις με στόχο να αλλάξει την ψυχολογία στην πραγματική οικονομία.

Όμως η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis ανέβασε εκ νέου στα ύψη την αντιπαράθεση, παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός θέλησε να διαχωρίσει τον ρόλο της κυβέρνησης από εκείνο της βουλής. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου θα επιχειρήσει να αλλάξει εκ νέου την ατζέντα προτάσσοντας κυρίως τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το βράδυ από το βήμα του Economist ο πρωθυπουργός. 

Την απομάκρυνση Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ  

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου που ζήτησε από την πρώτη στιγμή την απομάκρυνση του Άδωνη Γεωργιάδη από την κυβέρνηση, έδωσε το στίγμα της ομιλίας που θα κινηθεί απόψε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να βάλει στο ίδιο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ταυτίσει τους δύο άντρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά και όσα υποστήριξαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στο ντοκιμαντέρ που μετέδωσε η Ελβετική τηλεόραση, ενώ θα σταθεί και στο εθνικά θέματα και κυρίως για την στάση της κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα που το τελευταίο διάστημα είχε μπει σε κλίμα εσωστρέφειας. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση