Ιωάννινα: «Αποβολή» καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις με 8 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 11:48 Ιωάννινα: «Αποβολή» καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις με 8 ευρώ

Οι φοιτητές που αγόραζαν τις σημειώσεις του είχαν "προνομιακή" μεταχείρηση.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με την αποκάλυψη ότι καθηγητής πουλούσε σε φοιτητές φωτοτυπίες των σημειώσεων των μαθημάτων του έναντι 8 ευρώ. 

Ο καθηγητής ήταν συμβασιούχος και είχε προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού και δίδασκε Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία  στο χειμερινό εξάμηνο.

Οι καταγγελίες των φοιτητών

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο καθηγητής πούλησε σημειώσεις σε 83 φοιτητές του ενώ «χώρισε» την εξέταση για όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και για όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point που τους είχε διατεθεί.

Τι μέτρα παίρνει το Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Όπως αναφέρει το epirusnews,  θέση για τις καταγγελίες περί πώλησης σημειώσεων σε φοιτητές από συγκεκριμένο καθηγητή πήρε το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις και η εξέταση του μαθήματος μετατίθεται για το τέλος της εξεταστικής οπότε και θα γίνει από τριμελή επιτροπή. Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, παγώνει και η σύμβαση του συγκεκριμένου διδάσκοντα που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Epirusnews

Προσαρμοσμένη αναζήτηση