Ενόχληση Μητσοτάκη για την στάση των Ευρωπαίων - Ανησυχία για εισβολή μεταναστών στα νησιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 17:51 Ενόχληση Μητσοτάκη για την στάση των Ευρωπαίων - Ανησυχία για εισβολή μεταναστών στα νησιά

Τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται από αστυνομία και στρατό, όμως η κατάσταση στην θάλασσα είναι τελείως διαφορετική

Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι Βρυξέλλες δεν έχουν καταστήσει σαφές στον Ταγίπ Ερντογάν ότι θα πρέπει να σεβαστεί την συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ε.Ε έχει ενοχλήσει την ελληνική κυβέρνηση κάτι που αποτυπώθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου. Η Άγκυρα θέλοντας να πιέσει τις Βρυξέλλες προκειμένου να ενισχυθεί με νέα κοινοτικά κονδύλια, εκβιάζει ανοίγοντας τα σύνορα τους για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια.

Αν και έχουν περάσει 24 ώρες από την αθέτηση της συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας ακόμη δεν έχει υπάρξει δημόσια ευρωπαϊκή αντίδραση γεγονός που προκαλεί την δυσφορία της Αθήνας. Μάλιστα το Βέτο που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στο ΝΑΤΟ ήταν η πρώτη κίνηση που επιβεβαίωσε την σκληρή στάση που ακολουθεί η χώρα μας ενεργοποιώντας ένα σημαντικό διπλωματικό όπλο.

Ο Πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσουν τις επαφές τους με τους ευρωπαίους εταίρους τονίζοντας πως τα Ελληνικά σύνορα, είναι ευρωπαϊκά. "Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας και άντεξε προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης.

κείνο που κατέστησε σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες του τις συνομιλίες που είχε, είναι πως η Ελλάδα δεν θα "πληρώσει" την επίθεση της Τουρκίας στην Συρία. Άλλωστε σε αυτό το κλίμα ήταν και η ανάρτηση που έκανε χθες στο twitter επιλέγοντας να είναι στην αγγλική γλώσσα με στόχο τη διεθνοποίηση του ζητήματος. "Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα. Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι" ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ανησυχία για εισβολή μεταναστών στα νησιά

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στο βορειοανατολικό Αιγαίο έχουν σημάνει συναγερμό στις λιμενικές αρχές καθώς υπάρχουν φόβοι για κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται από αστυνομία και στρατό, όμως η κατάσταση στην θάλασσα είναι τελείως διαφορετική. "Στα νησιά, ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού" δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας. Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική και στόχος είναι η αποτροπή των μεταναστευτικών ροών "Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορά μας".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση