Τσιόδρας: Τι απάντησε στην ερώτηση "πότε θα εκριζωθεί οριστικά ο κορωνοϊός"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 19:01 Τσιόδρας: Τι απάντησε στην ερώτηση "πότε θα εκριζωθεί οριστικά ο κορωνοϊός"

Πότε θα εκριζωθεί οριστικά ο κορωνοϊός; Στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου κλήθηκε να απαντήσει σήμερα στη συνέντευξη τύπου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Δυστυχώς θα χρειαστεί καιρός…

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η εκρίζωση του ιού θα γινόταν γρήγορα, αν όλες οι χώρες σε όλο τον κόσμο έπαιρναν τα ίδια περιοριστικά μέτρα ταυτόχρονα. Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι δυνατόν.

Η άλλη λύση είναι να βρεθεί το εμβόλιο. Αλλά το εμβόλιο θα αργήσει. Θέλει τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα. Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η εκρίζωση του ιού θα έρθει σταδιακά, χάρη στα μέτρα που λαμβάνονται και που ενδεχομένως να επιστρέψουν ακόμα πιο αυστηρά, εφόσον υπάρξει επιδείνωση. Ενδεχομένως να ζήσουμε και άλλα lockdown. Αλλά σημείωσε ότι χάρη στα μέτρα, δημιουργείται ταυτόχρονα σταδιακά και ανοσία στον πληθυσμό. Τώρα αυτοί που έχουν ανοσία είπε είναι λίγοι, είπε. Αλλά θα αυξάνονται.

Και όσο αυτοί που έχουν ανοσία θα αυξάνονται, τότε σταδιακά θα σβήσει και ο ιός. Υπολογίζεται σε δυο χρόνια από σήμερα...

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση