Φωτιά στη Μόρια: Αυτοί είναι οι ανήλικοι Αφγανοί εμπρηστές του καταυλισμού [Εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 15:39 Φωτιά στη Μόρια: Αυτοί είναι οι ανήλικοι Αφγανοί εμπρηστές του καταυλισμού [Εικόνες] (φωτο Intime)

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι έξι συλληφθέντες για τον εμπρησμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι έξι συλληφθέντες για τον εμπρησμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι υπήκοοι Αφγανιστάν – τρόφιμοι της δομής.

Δείτε τις εικόνες:

Οι δύο απ’ αυτούς είναι ανήλικοι, ηλικίας 17 ετών, και την επομένη του εμπρησμού μεταφέρθηκαν μαζί με 320 ακόμα ασυνόδευτα ανήλικα στη Θεσσαλονίκη, με πτήσεις τσάρτερ. Ο ένας από τους 17χρονους εντοπίστηκε σε δομή φιλοξενίας στην Πιερία και ο δεύτερος σε αντίστοιχο χώρο στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στη Λέσβο.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 19 έως 20 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμό, φθορά ξένης περιουσίας, στάση όπως επίσης και παράνομη οπλοκατοχή.

Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας είδε και βίντεο από την δράση των εμπρηστών.

Στο βίντεο εμφανίζεται μία ομάδα νεαρών να βάζει φωτιά σε θάμνους και ξερά χόρτα. Ο ένας που φαίνεται να ανάβει τις φωτιές είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένας από τους έξι Αφγανούς που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στη Λέσβο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το βίντεο συμπεριλήφθηκε στην αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση των εμπρηστών.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, η Ελληνική Αστυνομία αναζητούσε τους "εσωτερικούς" μοχλευτές-καθοδηγητές της έντασης που ήταν και αυτοί που συντόνισαν την επιχείρηση της καταστροφής του ΚΥΤ της Μόριας. Η αρχική εκτίμηση ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ενισχύθηκε όταν ξέσπασε και δεύτερη φωτιά, που ολοκλήρωσε την καταστροφή και άρχισε η αναζήτηση των υπευθύνων.

Για τα αίτια της φωτιάς η εκτίμηση που υπήρχε ήταν ότι προκλήθηκε από την ανακάλυψη φορέων του κορονοϊού εντός του ΚΥΤ και την απόφαση των αρχών να τεθούν σε καραντίνα. Αυτό οδήγησε ορισμένους να υποψιαστούν ότι είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της κλειστής δομής που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση και άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιδρώντων. Λίγες ώρες μετά ξέσπασε η φωτιά...

Πυρκαγιά κοντά στο ΚΥΤ Σάμου - Έξι προσαγωγές απο την Αστυνομία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η πυρκαγιά πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό ενώ προσήχθησαν από την Αστυνομία έξι νεαροί αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ και εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση