Μέση Ανατολή: Δεν άντεξε τελικά το κοριτσάκι που γεννήθηκε με καισαρική μετά τον θάνατο της μητέρας του στη Ράφα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 15:43 Μέση Ανατολή: Δεν άντεξε τελικά το κοριτσάκι που γεννήθηκε με καισαρική μετά τον θάνατο της μητέρας του στη Ράφα

Το μωράκι είχε αναπνευστική δυσχέρεια, που στάθηκε μοιραία για τη ζωή του - Το έθαψαν δίπλα στη μητέρα του

Δεν κατάφερε, τελικά, να κρατηθεί στη ζωή το κοριτσάκι που γεννήθηκε με καισαρική, αφού η μητέρα του σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγό και την κόρη της σε ισραηλινή επιδρομή στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Η Sabreen al-Sakani γεννήθηκε με καισαρική τομή σε νοσοκομείο της Ράφα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Μέσα στο χάος που επικρατούσε στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκαναν ανάνηψη στο μωρό, χρησιμοποιώντας μια χειροκίνητη αντλία για να σπρώξουν αέρα στους πνεύμονές του. Ωστόσο, δεν άντεξε, πέθανε την Πέμπτη και θάφτηκε δίπλα στη μητέρα της, από την οποία πήρε το όνομά της.

Σύμφωνα με τις αναφορές, συνολικά 16 παιδιά που σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι οποίες είχαν στόχο το συγκρότημα κατοικιών όπου ζούσαν.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι στόχευαν μαχητές και υποδομές της Χαμάς.

Η μητέρα του βρέφους ήταν 7,5 μηνών έγκυος όταν η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σπίτι της οικογένειας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν η ίδια, ο σύζυγός της και η τρίχρονη κόρη τους κοιμόντουσαν.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη εκτεταμένους τραυματισμούς, ο σύζυγός της με την κόρη της σκοτώθηκαν, αλλά το μωρό ήταν ακόμη ζωντανό στη μήτρα της, όταν έφτασαν στο σημείο τα σωστικά συνεργεία. Έτσι, τη μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πραγματοποίησαν επείγουσα καισαρική τομή για να βγάλουν το παιδί. Μετά τη γέννηση, το τοποθέτησαν σε θερμοκοιτίδα, περιγράφοντας την κατάστασή ως κρίσιμη.

Το κοριτσάκι ζύγιζε μόλις 1,4 κιλά όταν γεννήθηκε και παρουσίαζε σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια λόγω της πρόωρης γέννησής του.

«Αυτό το παιδί θα έπρεπε να ήταν στη μήτρα της μητέρας του αυτή τη στιγμή, αλλά του στερήθηκε αυτό το δικαίωμα», δήλωσε μετά τη γέννησή της ο επικεφαλής της επείγουσας μονάδας νεογνών στο νοσοκομείο Emirati στη Ράφα.

Η γιαγιά της μητέρας του μωρού δήλωσε στο BBC ότι η οικογένεια σχεδίαζε να υιοθετήσει το παιδί, αλλά δεν πρόλαβε...

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση