Γιατροί νοσοκομείου Νίκαιας: Αδυνατούμε να δεχτούμε κρούσματα κορωνοϊού - Τι απαντά η διοίκηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 22:56 Γιατροί νοσοκομείου Νίκαιας: Αδυνατούμε να δεχτούμε κρούσματα κορωνοϊού - Τι απαντά η διοίκηση

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι αδυνατούν πλέον να δέχονται κρούσματα κορωνοϊού, λόγω των συνθηκών υποστελέχωσης και υποδομών, που επικρατούν.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η Γενική Συνέλευση Ιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας “ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19”. Όπως προστίθεται, ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID.

Την είδηση έκανε γνωστή και μέσω των social media ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Τι αναφέρει το νοσοκομείο

"Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα. Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου" αναφέρει το Νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

"Η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών. Το Νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας" συμπληρώνει.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση