Σχολεία: Με τηλεκπαίδευση από σήμερα γυμνάσια και λύκεια - Από Δευτέρα διά ζώσης δημοτικά και νηπιαγωγεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 09:11 Σχολεία: Με τηλεκπαίδευση από σήμερα γυμνάσια και λύκεια - Από Δευτέρα διά ζώσης δημοτικά και νηπιαγωγεία (φωτο intime)

Σε ποια περιοχή θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Από Δευτέρα ανοίγουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και ειδικά σχολεία.

Το διαδικτυακό "κουδούνι" χτυπάει σήμερα για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας που αρχίζουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αναλάβουν υπηρεσία, σήμερα, Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες οι λοιμωξιολόγοι κατέληξαν μετά από συνεδρίαση στο άνοιγμα δημοτικών, ειδικών σχολείων και νηπιαγωγείων, ακόμα και στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Η επιτροπή των ειδικών ψήφισε κατά πλειοψηφία ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν ακόμα και στους δήμους όπου έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή δεν ήταν ομόφωνη, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Σε αυστηρό lockdown αυτή τη στιγμή είναι: ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα στη Δυτική Αττική, οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας στο Λασίθι, η Νέδα Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της Ροδόπης, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης της Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της Ροδόπης, η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Ανοιχτοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα επαναλειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με συγκεκριμένους κανόνες και οδηγίες:

1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Η εξαίρεση της Σητείας - Κλειστά σχολεία έως τις 17 Ιανουαρίου

Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Σητείας, Γιώργου Ζερβάκη, μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και των Μονάδων Ειδικής Αγωγής της περιοχής, ενώ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν μέχρι και τις 17 του μήνα να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς πέρα από τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που "οδήγησαν" στο σκληρό lockdown την Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου, ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν και τα κρούσματα μέσα στην πόλη της Σητείας.

Πηγές: thetoc.gr, cretalive

Προσαρμοσμένη αναζήτηση