Πάσχα στο χωριό; Η ελπίδα Κοτανίδου για «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νομό σε νομό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 18:43 Πάσχα στο χωριό; Η ελπίδα Κοτανίδου για «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νομό σε νομό

«Το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού».

Αυτό ανέφερε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου, στην καθιερωμένη ενημέρωση για το εμβόλιο, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια.

Η κυρία Κοτανίδου σημείωσε ότι η Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τη στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός συστήματος υγείας.

Επιπλέον έκανε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι αγαπάνε την πατρίδα, να κάνουν λίγο υπομονή, ακόμη, μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο, όπως είπε.

Το Πάσχα και η άρση του lockdown

Πάντως, μια ατάκα της είχε την… σημασία της, με φόντο το φετινό Πάσχα. Συγκεκριμένα είπε: «Όλοι είμαστε κουρασμένοι, κι εσείς κι εμείς είμαστε πολύ κουρασμένοι. Δεν αντέχουμε παραπάνω, ούτε lockdown, ούτε να είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Όμως όπως είπε και ο υπουργός, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα όπλο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μας βγάλει στο φως του ηλίου πολύ γρήγορα και ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας, όπως ξέρουμε όλοι οι Έλληνες να κάνουμε Πάσχα».

Παρόλα αυτά, επί της ουσίας έκλεισε το παράθυρο των συζητήσεων για άμεση άρση ορισμένων περιορισμών, λέγοντας: «Βασικό μας μέλημα είναι το κατά το δυνατό πιο γρήγορο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ωστόσο τα νούμερα δεν μας το επιτρέπουν. Παρά την ελπίδα μας τα νούμερα φαίνονται πολύ άσχημα».

Δείτε το απόσπασμα (σ.σ. μετά το 05.20)

Κορωνοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση όπως μεταδόθηκες ζωντανά

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση