Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δισκόφρενο του οχήματός σας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 12:03 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δισκόφρενο του οχήματός σας

Η πλάκα πέδησης (ή ρότορας) είναι το εναλλασσόμενο κομμάτι του κυκλικού φρένου ενός τροχού, στο οποίο εφαρμόζονται τα μαξιλάρια πέδησης. Το ύφασμα είναι συνήθως σκουρόχρωμος σίδηρος, ένα είδος συμπαγούς μετάλλου.

Η διάταξη των πλακών διαφέρει κάπως. κύκλοι φρένων είναι ένα βασικό μέρος του μηχανισμού επιβράδυνσης, μαζί με τις δαγκάνες φρένων και τα μαξιλάρια φρένων, όλα αυτά λειτουργούν συντονισμένα για να αποτρέψουν το όχημά σας αφού πατήσετε το πεντάλ του ποδιού. Ο μηχανισμός επιβράδυνσης λειτουργεί με τις δαγκάνες που πιέζουν τα μαξιλάρια φρένων προς το δίσκο φρένου. όταν οδηγείτε ένα όχημα, η ικανότητά σας να αποτρέψετε γρήγορα μπορεί να είναι υψηλότερη προτεραιότητα από το πόσο γρήγορα θα πάει. η επιτυχία είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε παραγωγό αυτοκινήτων. Στον πυρήνα των οχημάτων, η ευημερία είναι ότι ο μηχανισμός επιβράδυνσης του οχήματος με κινητήρα.

Πώς λειτουργούν οι δίσκοι των φρένων σε ένα αυτοκίνητο;

Σε ένα δισκόφρενο, τα τακάκια των φρένων συμπιέζουν τον ρότορα αντί του τροχού και η πίεση μεταδίδεται υδραυλικά αντί μέσω καλωδίου. Η τριβή μεταξύ των τακακιών και του δίσκου επιβραδύνει το αυτοκίνητο και ο δίσκος θερμαίνεται πολύ. η ηλεκτρική επανάσταση μπορεί επίσης να βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο, ωστόσο είναι απλό ότι οι ορυκτές μηχανές που βασίζονται αποκλειστικά στη βενζίνη είναι σε δανεικό χρόνο. Ωστόσο, είτε πρόκειται για κινητήρες που λειτουργούν με μπαταρίες είτε για κινητήρες που βασίζονται κυρίως σε βενζινοκύτταρα, τα μελλοντικά πιο πράσινα αυτοκίνητα θα πρέπει ωστόσο να θέτουν ως προτεραιότητα την προστασία των επιβατών για κάθε επιχείρηση ή αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Μπορούμε λοιπόν να υπολογίζουμε σε βάθος ότι το σύστημα πέδησης μπορεί να παραμείνει αμετάβλητο για το προβλέψιμο μέλλον, μέχρι να παραχθεί ένα πιο καινοτόμο σύστημα, φυσικά.

Η πλειονότητα των κινητήρων που παράγονται σήμερα χρησιμοποιούν το δισκόφρενο- τα τύμπανα χρησιμοποιούνται ωστόσο από μερικούς κατασκευαστές, αλλά η αποτελεσματικότητά τους ωχριά σε σχέση με το δισκόφρενο.

Φωτογραφία δίσκων φρένων από το antallaktikaexartimata.gr

Πώς μπορώ να ξέρω αν οι δίσκοι των φρένων μου χρειάζονται αντικατάσταση;

Πότε χρειάζονται αντικατάσταση οι δίσκοι των φρένων; Για τον μπροστινό δίσκο, όταν οποιαδήποτε πλευρά της επιφάνειας πέδησης έχει φθαρεί κατά 1mm. Για τον πίσω δίσκο, όταν οποιαδήποτε πλευρά της επιφάνειας πέδησης έχει φθαρεί περισσότερο από 0,5 mm~0,75 mm. (Σημείωση, τα όρια φθοράς παίρνουν θέμα κατά το ήμισυ της ποικιλίας και να είστε προσεκτικοί.

Εάν είναι ορατά χαμηλότερα από 3mm από το τακάκι των φρένων, τότε πρέπει να αντικατασταθούν. Δονήσεις: Εάν αισθάνεστε το αυτοκίνητό σας να δονείται καθώς φρενάρει, είναι απόδειξη ότι οι δίσκοι των φρένων σας μπορεί να είναι αφύσικα φθαρμένοι ή να έχουν υποστεί θερμικό τραυματισμό μετά από έντονο φρενάρισμα.

Ωστόσο, μπορεί κανείς να τροποποιήσει το δίσκο του φρένου;

  • Βήμα 1: Αφαίρεση του τροχού. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι τοποθετημένο σε επίπεδη επιφάνεια και ότι έχετε ρυθμίσει τα φρένα σας. ...
  • Βήμα 2: αφαιρέστε την προηγούμενη συγκράτηση και ανοίξτε το έμβολο. ...
  • Βήμα 3: Τοποθέτηση νέων τακακιών φρένων. ...
  • Βήμα 4: Συσκευασία της δαγκάνας. ...
  • Βήμα 5: επανατοποθέτηση του τροχού. ...
  • Βήμα 6: Έλεγχος των φρένων ..

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση