Σάλος στη Γερμανία με ακροδεξιό πολιτικό να «χορεύει» πάνω στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 19:57 Σάλος στη Γερμανία με ακροδεξιό πολιτικό να «χορεύει» πάνω στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία ο ακροδεξιός πολιτικός, Χόλγκερ Βίντερσταϊν, επειδή φαίνεται να χορεύει πάνω στις πλάκες του γνωστού μνημείου του Ολοκαυτώματος.

Η φωτογραφία του πολιτικού βγήκε, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, μετά από διαδήλωση που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα, Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland), και σε αυτή φαίνεται με τεντωμένα χέρια πάνω στις πλάκες του Ολοκαυτώματος.

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος με τις πέτρινες πλάκες έχει δημιουργηθεί για να τιμηθεί η μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το κόμμα, γνωστό με το γερμανικό του ακρωνύμιο AfD, δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα κατά του Βίντερσταϊν για την «εξαιρετικά ασεβή συμπεριφορά του». Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της πολιτείας της Θουριγγίας (Thuringia), ένα κρατίδιο στην κεντρική Γερμανία.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στο Βερολίνο, επέκρινε τον Βίντερσταϊν για τον «χορό» του πάνω στο μνημείο. Ο Ρον Πρόσορ – ο οποίος έχει διατελέσει και πρέσβης του Ισραήλ στη Βρετανία – έγραψε στο Twitter ότι ο Γερμανός πολιτικός έχει «ντροπιάσει τον εαυτό του και το κόμμα του», όπως μεταδίδει η DailyMail.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση