Δύο νέες ταινίες Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη - Γυρίζονται τα «Red Sonja» και «Dirty Angels»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 16:21 Δύο νέες ταινίες Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη - Γυρίζονται τα «Red Sonja» και «Dirty Angels»

Η ταινία Red Sonja είναι το μεγαλύτερο, ίσως, εγχείρημα post production που έχει γίνει στην Ελλάδα.

Δύο νέες ταινίες του Χόλιγουντ γυρίζονται στην Κεντρική Μακεδονία.

Πρόκειται για τις ταινίες «Red Sonja», επιστημονικής φαντασίας και δράσης, remake του ομώνυμου κόμικ και της ταινίας του 1985 και το «Dirty Angels», που θα ξεκινήσει γυρίσματα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Για το «Red Sonja» τα γυρίσματα έγιναν πριν από δύο εβδομάδες στα στούντιο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι το post production, δηλαδή η διαδικασία παραγωγής της ταινίας μετά από τα γυρίσματα, που απαιτεί υψηλών προδιαγραφών ειδικά εφέ, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά την ταινία Dirty Angels, πρόκειται για μια ταινία δράσης με πρωταγωνίστρια την Έβα Γκριν και σκηνοθέτη τον Μάρτιν Κάμπελ, που έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και δύο ταινίες James Bond.

Τα γυρίσματα θα γίνουν εκτός από τα στούντιο στη Θέρμη και στο Ασβεστοχώρι, στην Περαία, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική και σε άλλα σημεία που θα επιλεγούν.

«Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν τρεις μήνες στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η ταινία θα ολοκληρωθεί στο Μαρόκο και στο post production η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την ταινία», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός παραγωγός Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν χαρακτήρισε την ταινία Red Sonja ως το μεγαλύτερο, ίσως, εγχείρημα post production που έχει γίνει στην Ελλάδα, με εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν και επαγγελματίες που θα απασχοληθούν στην Ελλάδα σε όλες τις επιμέρους ειδικότητες της παραγωγής, είτε για τα ειδικά εφέ, είτε για τον ήχο, τη διόρθωση του χρώματος και το μοντάζ.

Για την ταινία Dirty Angels ανέφερε ότι πρωταγωνίστριες θα είναι η Eva Green και η Maria Bakalova οι οποίες επίσης είναι γνωστές και υπάρχει ένα σύνολο γυναικείου καστ και ακολουθεί την ιστορία μιας μονάδας του αμερικανικού στρατού που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.

Στο ερώτημα αν θα απασχοληθούν Έλληνες ηθοποιοί και άλλοι επαγγελματίες στα γυρίσματα απάντησε ότι σε κάθε τμήμα των ταινιών υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα τμήμα της διαδικασίας στο οποίο να μην συμμετέχουν Έλληνες (κάμερες, ήχος, editorial, post produc-tion, λογιστές, νομική υποστήριξη και άλλες ειδικότητες πίσω από την κάμερα).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση