Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για διαρροές και απειλές για αντίποινα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 12:33 Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για διαρροές και απειλές για αντίποινα

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός - Διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο παραμένει ο νεαρός

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώθηκε λόγω των εξελίξεων που αφορούν την υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από εισαγγελική εντολή διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες, αφενός για δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και αφετέρου για διαρροή υλικού το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία τής υπόθεσης.

Η πρώτη έρευνα διεξάγεται από την Κρατική Ασφάλεια, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, ενώ η δεύτερη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την πράξη της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη (θα κληθεί να την άρει εντός 5ημέρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης).

Την ίδια ώρα ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

πηγή: newsbeast.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση