Απεργία ταξί: Με 57 μαύρες σημαίες η πορεία - "Το υπουργείο έχει κλειστές πόρτες"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 12:09 Απεργία ταξί: Με 57 μαύρες σημαίες η πορεία - "Το υπουργείο έχει κλειστές πόρτες" (φωτο intime)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απεργία των οδηγών ταξί, οι οποίοι πραγματοποιούν και πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών. "Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική", λέει ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Απεργούν από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 6 το πρωί της Παρασκευής οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποιούν συγκέντρωση στη Λεωφόρο Αθηνών και πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο πρώτος αντιπρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Μαυρίκης, τα ταξί θα φέρουν 57 μαύρες σημαίες που παραπέμπουν στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη:

"Το πρώτο θέμα που βάζουμε με τις 57 μαύρες σημαίες είναι το ζήτημα της ασφάλειας στις δημόσιες συγκοινωνίες και στους σιδηροδρόμους", είπε στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε σχετικά με τα αιτήματα του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ).

"Παλεύουμε όλο το χρόνο για να συναντηθούμε με το υπουργείο για τα προβλήματά μας. Έχουν κλειστές τις πόρτες. Στο όνομα του κέρδους μας κλέβουν τη δουλειά οι πολυεθνικές και διώχνουν από εμάς το επιβατικό κοινό. Στην ίδια αντίληψη είναι και α ο νόμος που φτιάξανε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που για εμάς θα είναι υποχρεωτικά από το 2026, ενώ για τους ανταγωνιστές μας ισχύει από το 2030 και με επιδότηση.

Στις πολυεθνικές, επιδότηση γερή, στους ταξιτζήδες τίποτα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε λύσεις στα προβλήματα, όπως και για το αφορολόγητο (12.000) και το αφορολόγητο πετρέλαιο".

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση