Εκλογές 2023: Η «μάχη» του Βορρά για τη Νέα Δημοκρατία και ο θρίαμβος στις λαϊκές συνοικίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 09:34 Εκλογές 2023: Η «μάχη» του Βορρά για τη Νέα Δημοκρατία και ο θρίαμβος στις λαϊκές συνοικίες

Διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Έτοιμοι για τη «μητέρα των μαχών» δηλώνουν στη ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ξεκινήσει από χθες κιόλας την προεκλογική του εκστρατεία κάνοντας την αρχή από το Περιστέρι. Η αρχή δεν έγινε τυχαία από εκεί καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε με την επίσκεψή του σε μια από τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας να ευχαριστήσει το σύνολο των περιοχών που έδωσαν στο κόμμα του δυσθεώρητα ποσοστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σε τουλάχιστον 20 περιοχές η ΝΔ κατέγραψε πολύ υψηλά ποσοστά αφήνοντας πίσω της κατά πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα και θέλω να θυμίσω ότι για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση κόμμα αυξάνει το ποσοστό του και τον απόλυτο αριθμό ψήφων, μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση. Και για πρώτη φορά από το 1974 το πρώτο κόμμα έχει υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων από το δεύτερο», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Περιστερίου ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με τη γαλάζια παράταξη να έχει θριαμβεύσει στη Δυτική Αθήνα η προσπάθεια για μια νέα νίκη ίσως και μεγαλύτερη από εκείνη της 21ης Μαΐου ξεκίνησε από την Αττική αλλά σήμερα θα συνεχιστεί από την Κρήτη όπου η ΝΔ κατάφερε για πρώτη φορά από το 1974 να βάψει γαλάζιους και τους 4 νομούς.

Η πρώτη ημέρα της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα περιλαμβάνει επισκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Μόχο και στις 20:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Όμως, το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ είναι να καταφέρει να κερδίσει πίσω ψηφοφόρους οι οποίοι ξεστράτισαν ειδικά στον βορρά και πίστεψαν ότι ψηφίζοντας ένα από τα μικρότερα κόμματα στα δεξιά της γαλάζιας παράταξης είτε θα έστελναν μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος, είτε θα έβρισκαν κάποια στοιχεία που θεωρούν ότι έχουν χαθεί από το ιδεολογικό περίβλημα της ΝΔ.

Αυτό, θα επιχειρήσει να ανατρέψει το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και κορυφαία στελέχη της παράταξης που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα σε περιοχές που σημείωσαν υψηλά ποσοστά κόμματα όπως η Ελληνική Λύση και η πρωτοεμφανιζόμενη ΝΙΚΗ.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα περιοχή περιοχή στο εκλογικό επιτελείο της οδού Πειραιώς είδαν ότι στην Πιερία το 7,56% ψήφισε Ελληνική Λύση και 7,46% ΝΙΚΗ. Στην Πέλλα, επίσης, τα ποσοστά κυμάνθηκαν στο ίδιο επίπεδο αντίστοιχα, 7,10% και 6,13%.

Και υπάρχουν και άλλες περιοχές που τα δυο αυτά κόμματα αύξησαν το ποσοστό τους αφαιρώντας δύναμη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους από τη ΝΔ. Για τον λόγο αυτό πολλές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει απευθυνόμενος σε αυτή την δεξαμενή ότι η ΝΔ είναι το κατ’ εξοχήν πατριωτικό κόμμα.

Που τα προηγούμενα 4 χρόνια ενίσχυσε την αμυντική θωράκιση της χώρας, απέτρεψε οποιαδήποτε επιβουλή, ενίσχυσε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, σύναψε αμυντικές συμμαχίες με ισχυρούς στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, στάθηκε απέναντι στην Τουρκία ως ίση προς ίσο, μηδένισε σχεδόν τις μεταναστευτικές ροές και συνεχίζει το έργο της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση