Κως: Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου μετά τις διώξεις για βιασμό και ανθρωποκτονία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 17:36 Κως: Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου μετά τις διώξεις για βιασμό και ανθρωποκτονία

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, ο συνήγορος του κατηγορούμενου 32χρονου υπέβαλε την παραίτησή του από την υπεράσπιση.

Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κατηγορείται για την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω, Ζαφείρης Δρόσος, που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης παραιτήθηκε μετά την άσκηση των συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του 32χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό της 27χρονης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Αρχές προχώρησαν στην κίνηση αυτή, έχοντας στη διάθεση τους περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας και την εμπλοκή του.

Ξεκαθαρίζοντας πως «σημαντικότερο όλων είναι η ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας και το τεκμήριο αθωότητας», ο Ζαφείρης Δρόσος εξήγησε πως «κάθε κατηγορούμενος ανεξαρτήτως της βαρύτητας του αδικήματος που θεωρείται ότι έχει διαπράξει, δικαιούται υπερασπίσεως, γεγονός που συνιστά δείγμα νομικού πολιτισμού».

Ωστόσο, ένας δικηγόρος «οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος του και την αξιοπρέπεια του, που του απονέμουν και του επιβάλουν η αποστολή του στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ο ρόλος του στην κοινωνία», σημειώνει.

«Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία ανθρωποκτονίας και βιασμού», τονίζει και στέκεται πλάι στην οικογένεια της Αναστάζια «όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας».

Επισημαίνεται ότι ο 32χρονος αρχικά αντιμετώπιζε μόνο τις κατηγορίες της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση καθώς ο ίδιος αρχικά κατέθεσε ότι με την νεαρή κοπέλα έκαναν συναινετικά σεξ. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε εντελώς την αρχική του κατάθεση, αναφέροντας στην ανακρίτρια της Κω ότι δεν είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με την Αναστάζια.

Δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, διά του δικηγόρου της, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εις βάρος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, αυτή τη φορά για το έγκλημα που φέρεται να έχει διαπράξει εις βάρος της Αναστάζια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από χθες το μεσημέρι, η δικογραφία με όλα τα στοιχεία και με το προανακριτικό υλικό που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, με τη συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος του 32χρονου.

Πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία, με την οποία ο Μπαγκλαντεσιανός προσήχθη σήμερα ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, όπου θα μάθει και επίσημα για τη νέα δίωξη που του έχει ασκηθεί και στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στην ανάκριση. Εκεί, ο 32χρονος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θα του τεθούν, οπότε θα πρέπει να διευκρινιστούν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με τον τρόπο, τον τόπο, αλλά και τα αίτια της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια.

Μετά την ολοκλήρωση και των δύο δικογραφιών, εκτιμάται ότι κάποια στιγμή θα συνενωθούν προκειμένου να εκδικαστούν ως μία υπόθεση από το αρμόδιο δικαστήριο.

πηγή: news247.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση