O Σπύρος Πνευματικός παραδίδει την έδρα του στη Νέα Δημοκρατία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 11:20 O Σπύρος Πνευματικός παραδίδει την έδρα του στη Νέα Δημοκρατία

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, παρέδωσε την έδρα του στο κόμμα, όπως είχε δεσμευθεί. Τη θέση του παίρνει η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Καραμπατσώλη Κωνσταντίνα.

Εξάλλου, ο βουλευτής Σπύρος Πνευματικός είχε τεθεί «εκτός εκλογικής μάχης» ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη θύελλα αντιδράσεων είχε δηλώσει: «Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα».

Ο Σπύρος Πνευματικός εκλέχτηκε και όπως έκανε γνωστό παρέδωσε την έδρα του στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Σπύρος Πνευματικός με ανάρτησή του στο Facebook ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, ωστόσο τόνισε ότι θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα «μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συνανθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή».

Αναλυτικά η δήλωση Πνευματικού:

«Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια.

Παρά ταύτα, μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συνανθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή. Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση