Γιατί έχουν εμφανιστεί τόσα φίδια στις πόλεις: Τι λένε οι ειδικοί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 13:28 Γιατί έχουν εμφανιστεί τόσα φίδια στις πόλεις: Τι λένε οι ειδικοί

Aπαντήσεις στο ερώτημα γιατί εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά φίδια στους δρόμους των πόλεων ψάχνουν οι πολίτες.

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων, ειδικά όσων ζουν σε μεγαλουπόλεις, είναι να συναντήσουν φίδια στον δρόμο, στην αυλή τους σπιτιού τους. Τώρα τελευταία είναι πολύ συχνό φαινόμενο και κάθε μέρα κάποιο φίδι θα κάνει την εμφάνιση του σε κάποιο δρόμο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Λάρισας κλπ. Το ερώτημα είναι γιατί έχουν εμφανιστεί τόσα φίδια στις πόλεις αυτή τη περίοδο;

Ο Πέτρος Λυμπεράκης, βιολόγος - ερπετολόγους του πανεπιστημίου Κρήτης, ανέφερε ότι το φαινόμενο με την εμφάνιση φιδιών σε σπίτια, αυλές και σε δρόμους μεγάλων θα περιοριστεί σύντομα.

«Τα φίδια εμφανίζονται από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Μετά θα βλέπουμε λιγότερο» ανέφερε πριν λίγο καιρό στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο επιστήμονας εξηγώντας ότι η συχνή παρουσία τους κοντά σε κόσμο δικαιολογείται γιατί αυτή την περίοδο είναι η εποχή ζευγαρώματος.

«Γυρίζουν και ψάχνουν δύο πράγματα: Τροφή όπως ποντίκια, έντομα και μικρά ζώα και ήλιο. Όσο αναζητούν αυτά δε μένουν σταθερά σε ένα σημείο» σημείωσε ο κ. Λυμπεράκης.

Αναφορικά με ορισμένα ξενικά είδη που εντοπίζονται σε διάφορες ελληνικές περιοχές ο βιολόγος εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται για οικόσιτα ζώα που διέφυγαν ή αφέθηκαν στην εξοχή από τους ιδιοκτήτες τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση