ΥΠΕΞ: Προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου το πάρτι σε εκκλησία στη Σμύρνη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 23:04 ΥΠΕΞ: Προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου το πάρτι σε εκκλησία στη Σμύρνη

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η διοργάνωση πάρτι μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σμύρνη.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτι με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών προσθέτοντας στη συνέχεια… «Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας». 

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της», υπογραμμίζει.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση