Καύσωνας: Έρχονται οδηγίες για τις επιχειρήσεις - Σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας και διυπουργική την Τρίτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 15:41 Καύσωνας: Έρχονται οδηγίες για τις επιχειρήσεις - Σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας και διυπουργική την Τρίτη

"Θα πρέπει να προσέξουμε το θερμικό φορτίο που δέχεται ένας εργαζόμενος, να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία του" ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιαδης ενόψει καύσωνα

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα εκπονήσει αναλυτικό πρόγραμμα για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με συνθήκες καύσωνα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι αύριο στις 11.00 θα γίνει διυπουργική στο υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας για τον καύσωνα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται αναλυτική οδηγία για επιχειρήσεις-εργαζόμενους ενόψει καύσωνα

Αναφερόμενος στο επερχόμενο κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει όλη την επικράτεια για τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός είπε ότι εντός της ημέρας θα γίνει "μεγάλη σύσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη, και τους εμπλεκόμενους φορείς για να δώσουμε οδηγίες στους επιχειρήσεις για τις ημέρες του καύσωνα. Θα πρέπει να προσέξουμε το θερμικό φορτίο που δέχεται ένας εργαζόμενος να μη θέσει σε κίνδυνο την υγεία του. Θα πρέπει οι επιχειρηματίες να προσέξουν πολύ τους εργαζόμενους" ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Θα πρέπει να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα, έναν πολύ αναλυτικό πίνακα που θα λέει στις επιχειρήσεις ότι υπ' αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να λειτουργείτε έτσι" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "ο γιατρός εργασίας σε μία επιχείρηση έχει την υποχρέωση να ελέγχει αυτές τις συνθήκες" σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Εξάλλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τους συνταξιούχους και τη διαγραφή του 30% των κρατήσεων για όσους συνταξιούχους εργάζονται. Το νομοσχέδιο θα περάσει προς ψήφιση όταν ανοίξουν οι εργασίες της Βουλής μετά το καλοκαίρι.

Ακόμη, ανέλυσε τι προβλέπεται για τους συνταξιούχους με την προσωπική διαφορά. Πρόσθεσε πως "θα δώσουμε κίνητρα για την ψηφιακή κάρτα εργασίας", ενώ για τις αυξήσεις μισθών τόνισε χαρακτηριστικά πως "για να αυξηθεί ο μισθός πρέπει να υπάρξει πίεση στην αγορά, αν βρίσκουν εργαζόμενους στο μισθό που δίνουν δεν θα αυξηθεί ο μισθός".

Ο υπουργός επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι οι "τριετίες θα ξεπαγώσουν όταν ο μέσος όρος ανεργίας πέσει από το 10%", καθώς αποτελεί "μνημονιακή δέσμευση".

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση