Βασιλακόπουλος: Να φορούν μάσκα όσοι είναι κοντά σε φωτιές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 12:41 Βασιλακόπουλος: Να φορούν μάσκα όσοι είναι κοντά σε φωτιές

Ιδανική επιλογή είναι μια μάσκα υψηλής προστασίας, σύμφωνα με τον ειδικό

Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται σε εξέλιξη φωτιές θα πρέπει να φορούν μάσκες σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

«Οι μάσκες υψηλής προστασίας φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τους εργαζόμενους από την εισπνοή σκόνης την ώρα που εργάζονται. Όταν έχουμε μια πυρκαγιά υπάρχουν πάρα πολλά αιωρούμενα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα, τα οποία όταν τα εισπνέουμε επικάθονται στο αναπνευστικό μας και προκαλούν φλεγμονή. Άρα πρέπει να μειώσουμε όσο το δυνατόν την εισπνοή αυτών των μικροσωματιδίων» ανέφερε ο πνευμονολόγος καλώντας τον κόσμο να χρησιμοποιήσει μάσκα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι ιδανική επιλογή είναι μια μάσκα υψηλής προστασίας, αλλιώς μια διπλή χειρουργική ή έστω και υφασμάτινη.

Αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο αναπνευστικό ή καρδιολογικό πρόβλημα ανέφερε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό και να λάβουν οδηγίες για το τι αγωγή πρέπει να λάβουν.

«Τώρα που είναι επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, συνήθως χρειάζεται να ενισχύσουμε την αγωγή μας ή να αυξήσουμε τη δόση ή να την παίρνουμε συχνότερα», τόνισε προσθέτοντας ότι πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας.

Παράλληλα, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις περιοχές που υπάρχουν ενεργά πύρινα μέτωπα καθώς «τα προϊόντα που καίγονται κάνουν ατελή καύση και εκλύονται διάφορα αέρια τα οποία είναι τοξικά με κίνδυνο να χάσουμε τις αισθήσεις μας».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση