Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο - «Έχουν ήδη καεί 30.000 στρέμματα παρθένου δάσους»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 09:51 Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο - «Έχουν ήδη καεί 30.000 στρέμματα παρθένου δάσους»

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται για ακόμα μια μέρα, όμως πλέον υπάρχει αισιοδοξία ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο…

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες σήμερα πρόκειται να ενισχυθούν και πολλοί εθελοντές που έχουν σπεύσει με μηχανήματα και υδροφόρες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά, ενώ βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες. Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης αξιωματικών Πυροσβεστικής κ. Κώστα Τσίγκα η φωτιά στη Ρόδο βρίσκεται σε ύφεση. Ο κ. Τσίγκας είπε στην ΕΡΤ πως σύμφωνα με αξιωματικούς στο πεδίο η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιουλίου από τον Απόλλωνα Ρόδου, βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη να την θέσουν υπό έλεγχο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα και ενα πεζοπόρο τμήμα απο την Σάμο, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων.

Η πυρκαγιά στην κεντρική Ρόδο καίει πυκνό και παρθένο πευκοδάσος με μεγάλα δένδρα. Σκαπτικά μηχανήματα άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Εκκενώθηκαν τα χωριά  Σαλάκος, Ελεούσα και Διμιλιά που είναι κοντά στον ορεινό όγκο του προφήτη Ηλία και ένα ιστορικό ξενοδοχείο Έλαφος που βρίσκεται στην περιοχή.

Για την εξέλιξη των προσπαθειών των πυροσβεστικών δυνάμεων μίλησε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος λέγοντας ότι η χθεσινή ήταν μια καλή νύχτα. Όχι μόνο δεν ξέφυγε η φωτιά αλλά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη το πρωί» δήλωσε στις «Συνδέσεις» αποκαλύπτοντας ότι με το πρώτο φως της ημέρας πετούν τα εναέρια μέσα.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση