Άλκης Καμπανός: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας - Τι ζητά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 13:46 Άλκης Καμπανός: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας - Τι ζητά

Εσφαλμένη θεωρεί τη δικαστική απόφαση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Είχε προηγηθεί έφεση της οικογένειας του θύματος.

Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των 12 νεαρών, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης, ακολουθώντας αυτή που υπέβαλε η οικογένεια του θύματος.

Ο κ. Καλλίδης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, θεώρησε εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς θεωρεί ότι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο οι κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν και οι πέντε για συνέργεια, αλλά ταυτίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, κ. Κυριακής Κλιάμπα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και όχι για συνέργεια, όπως καταδικάστηκαν.

Επίσης, αναφέρει ότι πρέπει ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο.

Ο κ. Καλλίδης θεωρεί μάλιστα ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση και όσον αφορά την επιβολή κάποιων ποινών.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση