Ακάθεκτο το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο - Νέο μήνυμα από το 112 - «Εκκενώστε από Κάλαθο προς Κολύμπια»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 19:28 Ακάθεκτο το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο - Νέο μήνυμα από το 112 - «Εκκενώστε από Κάλαθο προς Κολύμπια»

Η φωτιά στη Ρόδο καίει ανεξέλεγκτη και στους κατοίκους που παλεύουν με τις φλόγες ήρθε νέο μήνυμα από 112.

Στο μήνυμα τους δίνουν εντολή να εκκενώσουν από την περιοχή Κάλαθο προς τα Κολύμπια, καθώς η φωτιά στη Ρόδο καίει για έβδομη συνεχόμενη μέρα.

Να σημειωθεί ότι η μάχη γίνεται να μην περάσει η φωτιά που κινείται πλέον πολύ απειλητικά προς Κάλαθο.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις που ετοιμάζονται να στήσουν ζώνη άμυνας ώστε να μην περάσει η φωτιά το δρόμο προς Κάλαθο.

Συγκεκριμένα βρίσκονται παρατεταγμένες δυνάμεις σε όλη την περιοχή Μάσαρη, Μαλώνα και Κάλαθο ώστε να μην κινδυνεύσουν οι οικισμοί.

Να σημειωθεί ότι στη Ρόδο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς, που ολοένα και «θηριεύει». Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας (24.07.23) ξεκίνησε η εκκένωση του Ασκληπιείου, όπου σπίτια, περιουσίες και καταστήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Στη συνέχεια, γύρω στις 11 το πρωί εκκενώθηκαν τα χωριά Γεννάδι και Βάτι. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν τους παραπάνω οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Κιοτάρι. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Γεννάδι και Βατί εκκενώστε τώρα προς Κιοτάρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα. Εντολή εκκένωσης, λίγο πριν τις 13:30 δόθηκε και για άλλα δυο χωριά. Οι κάτοικοι του Μαλώνα και των Μασσάρων κλήθηκαν να φύγουν προς το χωριό Αρχάγγελος.

 Η μάχη τώρα δίνεται σε τρία ενεργά μέτωπα, όπου πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες, τη στιγμή που οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Από την Κυριακή εξάλλου ως το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν 17 πτήσεις επαναπατρισμού μεταφέροντας 2.115 επιβάτες στις χώρες τους.

πηγή: Newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση