Το τελευταίο αντίο στον ήρωα Περικλή Στεφανίδη που σκοτώθηκε στην πτώση του Canadair - Παρών ο πρωθυπουργός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 20:18 Το τελευταίο αντίο στον ήρωα Περικλή Στεφανίδη που σκοτώθηκε στην πτώση του Canadair - Παρών ο πρωθυπουργός

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές του ανθυποσμηναγού και όλη η στρατιωτική ηγεσία στην κηδεία του

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον 27χρονο ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη, που έχασε τη ζωή του ενώ έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, από το μοιραίο Canadair, στον Πλατανιστό Καρύστου, μαζί με τον 34χρονο κυβερνήτη Χρήστο Μουλά. Ανείπωτη θλίψη επικρατούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίς, εκεί όπου τελέστηκε η κηδεία του ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά το τέλος της κηδείας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ακούστηκαν χειροκροτήματα σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για τον άτυχο άνδρα που σκοτώθηκε επιτελώντας το καθήκον του.

5938213

Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, για να αποτίσει φόρο τιμής στον πιλότο.

«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες  πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός. 

Δείτε βίντεο από την κηδεία:

Συντετριμμένοι οι γονείς του 27χρονου που έφτασαν στην εκκλησία κρατώντας στα χέρια δύο φωτογραφίες του γιου τους όπου εικονίζεται εν ώρα πτήσης και με την επίσημη ενδυμασία του Σώματος. Ο χώρος της εκκλησίας γέμισε από στεφάνια στα οποία αποτυπώνεται ο πόνος του αποχαιρετισμού για τον ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο πριν από τις 16:20 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία.


Λίγο πριν από τις 16:20 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία

 

 

 

5938196
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 27χρονου ανθυποσμηναγού, έξω από την εκκλησία, μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία

 

kideia-goneis-mak
Οι γονείς του 27χρονου Περικλή Στεφανίδη κρατούν το ξίφος και το πηλήκιό του

5938207
Από αριστερά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Δίπλα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Δένδια και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
5938153
Έξω από την εκκλησία ο πρωθυπουργός με τον υπουργός Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
5938123
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια

 

5938130
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

 

5938114
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

 

5938110
Από αριστερά ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δρυμούσης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χουδελούδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Μπουρολιάς

 

5938073
Συντετριμμένοι συμμαθητές του 27χρονου πιλότου από τη Σχολή Ικάρων
5938066
Οι συμμαθητές του άτυχου νεαρού άντρα ετοιμάζονται για το ύστατο χαίρε
5938052
Σε κλίμα οδύνης ο αποχαιρετισμός του πιλότου

 

georgantas
Το «παρών» έδωσε στην κηδεία ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς


Εξω από την εκκλησία βρέθηκε και το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αποδώσει τιμές στον Ανθυποσμηναγό.

kideia3

kideia2

Ο 27χρονος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι. Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κηδεία του δεύτερου πιλότου του Canadair, του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, θα τελεστεί αύριο το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνα Χανίων.kideia-stefanidi-1

kideia-stefanidi-12

Οι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους όταν το Canadair, με το οποίο πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού, χτύπησε σε δέντρο, έχασε τον πλωτήρα του και συνετρίβη.

Ράγισαν καρδιές στην τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμήν των δύο πιλότων

Εν τω μεταξύ, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετης - στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας - για τους δύο ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης.

Για να τιμήσουν τους δύο αδικοχαμένους πιλότους η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στάθηκε ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου όπου στεγάζονται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα τα γενικά επιτελεία

Δείτε το βίντεο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των ελλήνων στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους» ειπε σε δήλωσή του μετά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου». «Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζι με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο» και στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση