Κακοκαιρία Petar: Έντονες βροχές και χαλάζι στην Κέρκυρα – Απεγκλωβίστηκαν 10 λουόμενοι από παραλία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 17:54 Κακοκαιρία Petar: Έντονες βροχές και χαλάζι στην Κέρκυρα – Απεγκλωβίστηκαν 10 λουόμενοι από παραλία

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Petar», καθώς στην Κέρκυρα ήδη σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση των αρχών για τον απεγκλωβισμό 10 ατόμων από παραλία του νησιού. Η κακοκαιρία φέρνει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει σταλεί μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία. Στο sms που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες). Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά την διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Απεγκλωβίστηκαν 10 άτομα από παραλία στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα απεγκλωβίστηκαν 10 άτομα από την παραλία Πόρτο Τιμόνι. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, η ανάβαση στον κεντρικό δρόμο αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιωτών αλλά και σκάφους του λιμενικού για τον απεγκλωβισμό τους και την μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο από τη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τελικά οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και αυτήν την ώρα μεταφέρονται στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μπόρα έχει ήδη ξεκινήσει στην Κέρκυρα με την περιοχή της Κασσιόπης να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση. Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία των δήμων και της περιφέρειας, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση