Έφη Αχτσιόγλου: 26 γυναίκες-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο κατά των σεξιστικών επιθέσεων που δέχεται

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 23:23 Έφη Αχτσιόγλου: 26 γυναίκες-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο κατά των σεξιστικών επιθέσεων που δέχεται

Σύμφωνα με τις γυναίκες που υπογράφουν το κείμενο, η υποψήφια για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έγινε η αφορμή για να εκφραστεί για άλλη μία φορά ο σεξισμός που χαρακτηρίζει την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά χρώματα που τον συμβολίζουν, το μωβ είναι για τον φεμινισμό, θα το χάσουμε;» αναφέρει στο protothema.gr μια από τις υπογραφούσες ενός κειμένου που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γυναίκες - μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά των σεξιστικών επιθέσεων που δέχεται η Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με τις 26 γυναίκες που υπογράφουν το κείμενο η υποψήφια για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έγινε η αφορμή για να εκφραστεί για άλλη μία φορά ο σεξισμός που χαρακτηρίζει την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα».

Οι αναφορές των 26 δεν αφορούν μόνο εξωτερικούς «αντιπάλους» αλλά και εσωτερικούς. Χαρακτηριστικές είναι οι επιθέσεις από φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ ανώνυμο προφίλ του facebook που αναπαράγει σεξιστικές και στερεοτυπικές αναρτήσεις εις βάρος της κυρίας Αχτσιόγλου. Σε πρόσφατη ανάρτηση στο συγκεκριμένο προφίλ, εμφανίζεται σκίτσο με την κ. Αχτσιόγλου να βάφει τα νύχια της ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Η εικόνα αυτή, μεταξύ άλλων, εξόργισε τα μέλη του κόμματος.

«Δεν είναι το μοναδικό όμως, υπάρχουν κι άλλα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και άρθρα που δεν ασκούν κριτική στις πολιτικές θέσεις της κυρίας Αχτσιόγλου αλλά οι επιθέσεις τους περιορίζονται στο φύλο της», αναφέρει άλλο μέλος και συνεχίζει: «όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες που υπογράφουν κατά των επιθέσεων στην Έφη Αχτσιόγλου έχουν δηλώσει την προτίμηση τους σε διαφορετικό υποψήφιο για τις εσωτερικές διεργασίες. Για παράδειγμα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μαρίας Γιαννακάκη η οποία έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας Τσακαλώτου.

Αναλυτικά το κείμενο των 26 γυναικών – μελών του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ –ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έγινε η αφορμή για να εκφραστεί για άλλη μία φορά ο σεξισμός που χαρακτηρίζει την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Η Έφη Αχτσιόγλου λόγω του φύλου της δέχεται σεξιστικές επιθέσεις που δεν δέχεται και δεν θα μπορούσε να δεχθεί κανένας συνυποψήφιός της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει προγραμματικά στις αρχές του την καταπολέμηση του σεξισμού και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα και οφείλει να υπερασπίζεται τις γυναίκες μέλη του κόμματος που δέχονται σεξιστικές επιθέσεις πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από μέλη του κόμματος.

Δεν πρόκειται για εκδήλωση προτίμησης απέναντι στις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος, αλλά για υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να διαγωνίζονται ισότιμα με τους άνδρες.

Εμείς οι γυναίκες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που προσυπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι είναι στοιχειώδης η υποχρέωση υπεράσπισης της προσωπικότητας των μελών του και στη συγκεκριμένη περίπτωση της υποψήφιας για την προεδρία του κόμματος.

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Γεωργίου Ζωή

Γιαννακάκη Μαρία

Γκασούκα Μαρία

Γκρίτζιου Κατερίνα

Γούλιαρου Αθηνά

Δανιά Λέττα

Δουβή Αγγελική

Θεοδωράτου Κατερίνα

Θεοχάρη Καίτη

Καζαντή Καίτη

Καλαντζή Ράνια

Καμτσίδου Ιφιγένεια

Κανελλοπούλου Μαρία

Καραμεσίνη Μαρία

Καύκα Μαρία

Μαχαίρα Χριστίνα

Πετροπούλου Αλεξία

Ρεπούση Μαρία

Σακκά Ιλεάνα

Σιάνου Φωτεινή

Σουλτάτου Πέλα

Σταματάκη Ελένη

Στεργίου Ήβη

Φωτάκη Έφη

Χατζηγεωργίου Ελένη

 

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση