Φωτιά στη Ρόδο: Το «ευχαριστώ» του πρέσβη της Γερμανίας στον διοικητή της πυροσβεστικής - Δείτε την επιστολή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 13:55 Φωτιά στη Ρόδο: Το «ευχαριστώ» του πρέσβη της Γερμανίας στον διοικητή της πυροσβεστικής - Δείτε την επιστολή

Ο Γερμανός πρέσβης τονίζει το «πόσο εξαιρετικά φιλόξενοι υπήρξαν οι κάτοικοι της Ρόδου και οι ελληνικές αρχές και πόσο βοήθησαν τους πυρόπληκτους τουρίστες»

Επιστολή με την οποία θέλησε να εκφράσει το «ευχαριστώ» του προς τον διοικητή της πυροσβεστικής στη Ρόδο για «την προστασία και ευημερία» των Γερμανών κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στα τέλη Ιουλίου έστειλε ο πρέσβης της Γερμανίας, Έρνστ Ράιχελ.

 

Στην επιστολή του ο Γερμανός πρέσβης περιγράφει την «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» που είχαν να διαχειριστούν οι πυροσβέστες στη Ρόδο προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και να βοηθήσουν στην μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης των τελευταίων ετών.

Ο κ. Ράιχελ μετά τις ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση για όλους όσοι τραυματίστηκαν κάτα τη διάρκεια της μάχης με τη φωτιά, κάνει ειδική αναφορά στις μαρτυρίες Γερμανών για το «πόσο εξαιρετικά φιλόξενοι υπήρξαν οι κάτοικοι της Ρόδου και οι ελληνικές αρχές και πόσο βοήθησαν τους πυρόπληκτους τουρίστες».

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «πολλοί από τους τουρίστες που οδηγήθηκαν σε διαφορετικά ξενοδοχεία, έμειναν σε αυτά και συνέχισαν τις διακοπές τους χάρη σε αυτή τη γενναιόδωρη φιλοξενία».
 

 

«Ευχόμαστε να μπορέσει να ξεκινήσει γρήγορα η αναδάσωση και να βοηθήσει ώστε το νησί να ανακάμψει γρήγορα» καταλήγει στην επιστολή του ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Δείτε τις επιστολές στα γερμανικά και τα ελληνικά:

venios__1_

venios__2_

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση