Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έρχεται στην Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος για το δείπνο Μητσοτάκη με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 10:23 Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έρχεται στην Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος για το δείπνο Μητσοτάκη με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Αθήνα ή το Κίεβο, ως είθισται στις επισκέψεις που πραγματοποιεί ο Ουκρανος πρόεδρος

Εβδομάδα διεθνούς κινητικότητας είναι αυτή που ξεκινά, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα μια σειρά ηγετών κρατών των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής, με το βλέμμα στην ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Στο δείπνο που θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία θα δώσουν, παράλληλα, το «παρών» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την Ελλάδα να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή της βαλκανικής, αλλά και στη συζήτηση για το ευρωπαϊκό μέλλον της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, η είδηση προκύπτει από το γεγονός ότι παρών στο δείπνο αναμένεται να είναι και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αν και αυτό επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ούτε από την Αθήνα ούτε από το Κίεβο.

Όλη μέρα σήμερα, άλλωστε, διακινείτο σε ουκρανικά κανάλια ενημέρωσης η πιθανότητα να έρθει στην Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος είναι σε ευρωπαϊκό τουρ αυτές τις μέρες, έχοντας επισκεφθεί τη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει περιλάβει το όνομα του κ. Ζελένσκι στους συμμετέχοντες της άτυπης διάσκεψης, ούτε στα διμερή ραντεβού του πρωθυπουργού. Πλην όμως, σπανίως ο Ουκρανος ηγέτης προαναγγέλλει τις εμφανίσεις του, συνεπώς θεωρείται άκρως πιθανό να έρθει στην Αθήνα και να διαμείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση