Κρήτη: Ιερέας στο «μικροσκόπιο» των αρχών για αρχαιοκαπηλία – Βρέθηκαν πάνω από 150.000 ευρώ κρυμμένα σε κατσαρόλες και τάπερ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 20:16 Κρήτη: Ιερέας στο «μικροσκόπιο» των αρχών για αρχαιοκαπηλία – Βρέθηκαν πάνω από 150.000 ευρώ κρυμμένα σε κατσαρόλες και τάπερ

Ιερέας σε ενορία της ενδοχώρας του Ηρακλείου βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών το τελευταίο διάστημα, καθώς – σύμφωνα με το Cretalive- στην κατοχή του βρέθηκαν παλαιές εικόνες που δεν ήταν καταγεγραμμένες αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες , όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, όταν – αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες περί “περίεργων δεμάτων που λάμβανε κυρίως μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφορών” – αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα, τόσο στο ναό όπου είναι εφημέριος, όσο και στο σπίτι του ιερέα.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο ναό εντοπίστηκαν εικόνες που δεν ήταν καταγεγραμμένες και οι οποίες κατασχέθηκαν, προκειμένου να ερευνηθεί αν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.
Παράλληλα, στο σπίτι του ιερέα, σε διαφορετική περιοχή της ενδοχώρας, βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, της τάξεως των 150 – 170 χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα, όπως αναφέρεται, εντοπίστηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Μεταξύ άλλων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν χρήματα μέσα σε κατσαρόλες και τάπερ φαγητού!

Οι εικόνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, οι οποίοι και αποφάνθηκαν ότι όντως είναι πολύ παλιές. Πλέον ερευνάται το πώς βρέθηκαν αυτές στην εκκλησία του συγκεκριμένου ιερέα αλλά και η προέλευση των μετρητών που ήταν κρυμμένα στο σπίτι του.
Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και αναμένονται εξελίξεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση