Σπαρτιάτες: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο- Μετά τις καταγγελίες Στίγκα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 13:08 Σπαρτιάτες: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο- Μετά τις καταγγελίες Στίγκα

Ανεξαρτητοποιείται ένας βουλευτής, ακολουθεί κι άλλος

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες που έκανε ο Βασίλης Στίγκας, αφού διέγραψε τρεις βουλευτές των Σπαρτιατών. 

Για τα τεκταινόμενα στους Σπαρτιάτες διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη έχει καλέσει τον Βασίλη Στίγκα να καταθέσει, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (5/9), σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Την ίδια ώρα, δύο βουλευτές του κόμματος ανεξαρτητοποιούνται. Ο Γιώργος Μανούσος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, του ανακοινώνει την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί. 

«Δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι βουλευτές που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες και που είναι πεντακάθαροι έχουν συνδιαλλαγές με την Greek Mafia», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιώργος Μανούσος. 

Την ίδια πρόθεση έχει και ο Κωνσταντίνος Φλώρος όπως όλα δείχνουν, καθώς ο βουλευτής των Σπαρτιατών αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Γιώργου Μανούσου, σημειώνοντας «δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος. Συντάσσομαι πλήρως με την ανακοίνωσή του». 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών διέγραψε τρεις βουλευτές του κόμματος, τους Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη. Σχολιάζοντας την αποχή 11 βουλευτών του κόμματος να απέχουν από την ολομέλεια της Βουλής, έκανε αναφορές για «ξένα κέντρα» που «παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε». Οι βουλευτές του απάντησαν με ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν πως «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων, είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος». 

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης», είχε πει από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας, αναφερόμενος στους απόντες βουλευτές των Σπαρτιατών. 

«Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε, που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης», είχε συμπληρώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση