Καταθέσεις γιατρών και αστυνομική έρευνα για τη φοιτήτρια που πέθανε από ανακοπή μετά από αμυγδαλίτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 10:30 Καταθέσεις γιατρών και αστυνομική έρευνα για τη φοιτήτρια που πέθανε από ανακοπή μετά από αμυγδαλίτιδα

Αναστάτωση σε Γιάννενα και Χίο για τον θάνατο της 20χρονης. Η άτυχη φοιτήτρια νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και πέθανε από ανακοπή…

Ο αναπάντεχος θάνατος της 20χρονης στα Γιάννενα έχει συγκλονίσει ακόμα και όσους δεν την γνώριζαν προσωπικά. Η άτυχη φοιτήτρια με καταγωγή από τη Χίο που σπούδαζε στην πόλη, εισήχθη σε νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα. Αρχικά τίποτα δεν έδειχνε τα όσα θα ακολουθούσαν. Αντί όμως η κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει βελτίωση άρχισε να παρατηρείται επιδείνωση. Οι θεράποντες γιατροί της ζήτησαν να κάνει μια σειρά από εξετάσεις για να διαπιστώσουν την πηγή του προβλήματος. Με την άτυχη κοπέλα να καταρρέει την ώρα που είχε ξεκινήσει να τις κάνει και να αφήνει την τελευταία της πνοή από ανακοπή. Οι δικοί της άνθρωποι μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις για τον θάνατο που διέλυσε την ψυχολογία και τις ζωές τους.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα στα Γιάννενα, για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της άτυχης 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, που πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ νοσηλεύονταν με διάγνωση αμυγδαλίτιδας.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν οι θεράποντες ιατροί, το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον της φοιτήτριας, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή. Εξ’ άλλου κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της άτυχης κοπέλας ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η κοπέλα εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική πριν από μία εβδομάδα και διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα. Προσήλθε με φιλικό της πρόσωπο το οποίο είχε επίσης είχε τα ίδια συμπτώματα αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Η κατάστασή της 20χρονης ωστόσο αντί να βελτιώνεται γινόταν χειρότερη. Ο πυρετός στην κοπέλα επέμενε, ενώ όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα. Έγινε αξονική τομογραφία και παρέμεινε στην κλινική για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια εξετάσεων η κοπέλα έπαθε ανακοπή. Διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου νωρίς το μεσημέρι κατέληξε.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ το κορίτσι δεν είχε ιατρικό ιστορικό, δεν αντιμετώπιζε χρόνιο νόσημα και δεν είχε διαγνωστεί με κανένα καρδιολογικό πρόβλημα στο παρελθόν. Τα ερωτήματα που προκύπτουν ως εκ τούτου είναι πολλά και κρίσιμα για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 20χρονης…

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση